Weekverwachting: winter voorbij, zo zacht wordt het

14 februari 2021, 19:49

Weekverwachting
4db4bc3f-elly-theunissen-weekverwachting-winter-voorbij-zo-zacht-wordt-het-1280x600
4db4bc3f-elly-theunissen-weekverwachting-winter-voorbij-zo-zacht-wordt-het-1280x600
4db4bc3f-elly-theunissen-weekverwachting-winter-voorbij-zo-zacht-wordt-het-1280x600

Na het zonnige en ijskoude weer van afgelopen week krijgen we deze week compleet ander weer. Koning Winter pakt snel zijn biezen. Daarvoor in de plaats krijgen we hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, dagelijks wat regen en veel bewolking. In deze weekverwachting lees je hoe zacht het precies wordt en of we nog uit kunnen kijken naar een vleugje lente.

De overgang van koud naar zacht gaat niet zonder slag of stoot. Maandagochtend trekt namelijk een regengebied over het land en is er een grote kans op verraderlijke gladheid door ijzel. Geleidelijk loopt de temperatuur op en verdwijnt de gladheid. Toch zijn we niet helemaal van de gladheid af. Wanneer het in de nacht naar dinsdag opklaart kan het glad worden door opvriezing. De kou zit namelijk nog in de bodem, waardoor de temperatuur van het wegdek en van stoepen tijdens heldere momenten ineens onder nul kan duiken.

In de tweede helft van de week is de gladheid echt voorbij. Donderdag en vrijdag wordt het overdag 8-12 graden en ook ’s nachts blijft het kwik ruim boven het vriespunt. De hele werkweek is kans op regen en heeft bewolking de overhand. Toch is het zeker niet de hele tijd slecht en zijn er ook lange droge perioden. Dat is onder andere het geval op dinsdag en woensdag. Op beide dagen wordt het 7 graden in het noorden tot 11 in het zuiden. Dat is flink zachter dan normaal, want maxima van 6-7 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

9771d88d-anne-marie-van-iersel-lente-in-vlissingen-in-2019
9771d88d-anne-marie-van-iersel-lente-in-vlissingen-in-2019

Foto: Anne-Marie van Iersel

Lente komt eraan!

Na de herfstachtige weersomslag op maandag, slaat het weer op zaterdag nog een keer om. Dit keer is het niet Koning Winter die op bezoek komt, maar de lente! Komend weekend kan het op veel plaatsen 15 tot lokaal zelfs 18 graden worden! Daarbij is het ook nog eens droog en zonnig. In het meest uitgebreide weerbericht van Nederland lees je alle details van de weersveranderingen in jouw regio.

Hoofdfoto: Elly Theunissen

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven