Dit is het weer op Valentijnsdag

13 februari 2024, 08:00

Bewolkt weer dit jaar op Valentijnsdag. Foto: Nellie Bartels

Valentijnsdag valt elk jaar op 14 februari en een gebruikelijke temperatuur in deze tijd van het jaar is 6,5 graden. Tijdens de donkere uren ligt het kwik rond het vriespunt. Dit jaar is het door een stevige zuidwestenwind een flink stuk zachter. De temperatuur loopt op naar 11 graden in het noorden en naar 13 in het zuiden.

Tot temperatuurrecords komt het echter niet, want in het verleden is het op Valentijnsdag zachter geweest. In 1961 werd het in Eindhoven 17,5 en in Maastricht 17,3 graden. De warmste Valentijnsdag in De Bilt was in 1998. Op het hoofdstation werd het 15,2 graden.

Lees ook: Dit is het weer op Valentijnsdag in het verleden

Regenachtig

Het is niet alleen zeer zacht, maar vanuit het zuidwesten trekken met regelmaat gebieden met regen of buien over het land. De zon schijnt niet en er is veel bewolking zichtbaar. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 6.

Samen van het voorjaarszonnetje genieten op een terras zit er dan ook niet in, maar samen een filmpje pakken is natuurlijk een goede aanrader. Je kan ook lekker binnenblijven en een film of serie kijken. Kaarsjes aan, gordijnen dicht en je hebt geen last van het regenachtige weer buiten.

Het draait natuurlijk niet alleen op Valentijnsdag om de liefde, ook de dagen daarna kan je samen eropuit gaan. Donderdag is het met 12 tot 16 graden op grote schaal nog zachter en staat een datum-warmterecord op het spel. Lokaal kan het zelfs 17 graden worden. Ook dan is het bewolkt en regenachtig. Welk weer we ook krijgen, lees altijd het meest actuele en uitgebreide weerbericht op de site.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black