Weekverwachting: dit is wanneer het zomers wordt

11 juli 2021, 19:15

Weekverwachting
Jonge vrouw geniet van zomers weer aan zwembad met cocktail in de hand en zonnebril op

Dagenlang zonneschijn, zomerse temperaturen in een groot deel van Nederland, dat is alweer een paar weken geleden. Barst de zomer deze week los, of blijft het nog een tijdje wisselvallig en relatief koel? Je leest het in deze weekverwachting.

We hebben goed nieuws voor zomerliefhebbers die van zon en warmte houden. Aan het eind van de week, komende zondag, is de kans groot dat de zomer losbarst! Denk daarbij aan temperaturen van ruim 25 graden en veel zon.

Tot die tijd moet je het nog even doen met lagere temperaturen, veel bewolking en ook een flinke plens regen. Dat is vooral dinsdag het geval. In een groot deel van het land lijkt het een kletsnatte dag te worden met urenlang regen. Af en toe regent het pijpenstelen. Woensdag en donderdag kan het vooral in het oosten en zuidoosten regenen. Bij dat natte weer komt ook nog eens een stevige noordenwind kijken.

Bewolkte dag met mooie oranje vlinder op paarse en witte bloemetjes
Bewolkte dag met mooie oranje vlinder op paarse en witte bloemetjes

Foto: Ben Saanen

Koud is het allerminst!

Ondanks die stevige wind is het deze week niet koud. Met maxima tussen 20 en 25 graden is de middagtemperatuur zelfs heel normaal voor de tijd van het jaar. En door de hoge luchtvochtigheid, voelt het zelfs een beetje benauwd aan.

Vanaf vrijdag wordt het droog en is de zon ook weer van de partij. Met een graad of 20 wordt het dan tijdelijk iets minder warm. Het blijft flink waaien en daarmee is het ideaal weer om je huis nog even af te laten koelen voor de zomer losbarst.

Alle details weten van het weer van de komende dagen? Je leest het in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: AdobeStock / M-production

Author Image

Yannick Damen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black