Opnieuw Saharastof op komst

11 april 2022, 12:55

Vieze auto door Saharazand. Foto: Gieny Westra

Een wolk met Saharastof trekt komende dagen over Nederland. Levert het vooral mooie zonsopkomsten en -ondergangen op of juist vieze auto’s en tuinmeubelen? Dat lees je in dit artikel.

Met een zuidenwind trekt Saharastof deze maandag vanuit Algerije langs het oosten van Spanje naar Frankrijk. Dinsdag en woensdag trekt dit ook over ons land. De hoeveelheid stof zal zeer waarschijnlijk kleiner zijn dan vorige maand.

Mooie zonsopkomsten en zonsondergangen?

Bij droog weer kan Saharastof mooie zonsopkomsten en -ondergangen geven. De kansen hierop zijn het grootst op dinsdagavond en woensdagochtend. De verwachting hoe mooi het gaat worden is in deze situatie lastig. Er is ook kans dat het stof dinsdag in de loop van de middag al te veel bewolking veroorzaakt en dan is de zonsondergang niet of nauwelijks zichtbaar. Als de hoeveelheid bewolking morgen aan het einde van de dag meevalt loont het zeker de moeite om de zonsondergang te bekijken.

Op woensdagochtend is de kans op veel wolken nog wat groter en daarmee is de kans op een fraaie zonsopkomst klein.

En hoe zit het met vieze auto’s?

Vanmiddag en morgen is het prima weer om je auto te wassen. Toch is ons advies dat nog even niet te doen. Woensdag is namelijk kans op enkele buien en de regen kan het Saharastof meenemen uit de lucht. Ook bijvoorbeeld tuinmeubelen en zonnepanelen kunnen vies worden. Het wassen van de auto kan vervolgens prima tijdens het lange paasweekend.

Lees ook: alles wat je moet weten over Saharastof

Of bekijk deze video met uitleg en beelden van vorige maand:

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black