Witte toppen en blauwe luchten

10 november 2022, 11:32

Blauwe luchten en witte toppen. Zo ziet het er nu uit in Nauders. Beeld: Feratel

Afgelopen nacht is op veel plaatsen in de Alpen neerslag gevallen. Boven 1500 meter viel op veel plaatsen een laag sneeuw en de toppen kleurden dan ook wit. De komende dagen komt er geen nieuwe sneeuw meer bij, want het blijft droog en de zon schijnt flink. Het wordt dan ook enkele dagen op en top Kaiserwetter. Pas in de loop van volgende week neemt de wisselvalligheid toe.

Op deze donderdag is van Kaiserwetter nog geen sprake. Het is op veel plaatsen bewolkt en er valt vooral in Oostenrijk een mix van regen en sneeuw. Hoe hoger je komt, hoe grote de kans op verse sneeuw. In Zwitserland is het al droog en ook Oostenrijk krijgt vanuit het westen met drogere condities te maken.

Komende nacht is het vrij helder en daardoor koelt het flink af. In de dalen gaat het enkele graden vriezen en ook kan door alle gevallen neerslag makkelijk nevel en mist ontstaan.

Ischgl donderdagochtend. Er valt nog verse sneeuw. Beeld: Feratel
Ischgl donderdagochtend. Er valt nog verse sneeuw. Beeld: Feratel

Ga vooral naar hoger gelegen gebieden

Vanaf morgen is het overal Kaiserwetter. De zon schijnt volop en het blijft droog. Het is dan ook prachtig weer om de bergen in te gaan en te genieten van de vers gevallen sneeuw. Wel moet je daarvoor naar de hoger gelegen gebieden zoals Ischgl, Saas-Fee en Sölden. Daar vind je veel skigebieden boven 2000 meter.

Saas-Fee. Beeld: Feratel
Saas-Fee. Beeld: Feratel

Zonovergoten weekend

Het weekend verloopt zonnig en droog. De nachten zijn vrij koud en daarin kan het enkele graden vriezen, maar overdag is het zeker niet koud. Bij volop zonneschijn loopt de temperatuur op naar waarden tussen 10 en 15 graden. Ook op 2000 meter is het niet koud en is het veelal tussen 5 en 10 graden.

Na het weekend is het eerst nog zonnig en droog, maar vanaf halverwege de week neemt vanuit het westen de bewolking en de kans op neerslag weer toe. Boven 1500 tot 2000 meter kan dan weer verse sneeuw vallen. De temperaturen zullen dan ook weer enkele graden gaan dalen.

Ook in Sölden zijn de toppen wit door een verse laag sneeuw. Beeld. Feratel
Ook in Sölden zijn de toppen wit door een verse laag sneeuw. Beeld. Feratel

Blijf op de hoogte en mis niks

Ga je binnenkort op wintersport en wil je helemaal niets missen? Meld je dan aan voor sneeuwseintje. Je krijgt dan een seintje in de vorm van een mailtje als er meer dan 5 centimeter verse sneeuw op je locatie wordt verwacht. Ook kan je je dan gelijk aanmelden voor de wintersportnieuwsbrief.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black