Activiteitenweer Cyprus

Gezondheidsweer Cyprus

Het klimaat in Cyprus

Cyprus heeft een mediterraan klimaat. In de zomer schijnt de zon bijna continu en loopt het kwik op tot 35°C. Vakantiegangers die het graag wat koeler hebben moeten het eiland bezoeken in april en mei of oktober. Het is er dan aangenaam warm en vooral in de lente is de natuur erg mooi. Regenen doet het in het vakantieseizoen, dat loopt van mei tot en met oktober, amper. De meeste regen valt van december tot maart. Op zeeniveau wordt het overdag dan nog steeds 16°C. Wat niet veel mensen weten is dat er in de bergen van Cyprus in die periode soms wordt geskied.

Het wintersport klimaat in Cyprus

Cyprus heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog, de winters mild en nat. Gedurende alle wintermaanden liggen de gemiddelde minimum- en maximumtemperaturen ruim boven het vriespunt, vaak zelfs boven 10 graden Celsius. Toch kan men in het Troodosgebergte in de winter geregeld skiën. De hoogte top van het gebergte is Mount Olympus met 1952 meter. Hier ligt in de winter geregeld sneeuw. Het skidorp zelf ligt op 1850 meter. Het skidorp Sun Valley is gelegen op dezelfde berg, op 1840 meter hoogte. De grootste kans op sneeuw is aanwezig in de maanden december en januari.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.