Zeist - 22 mei 2019 -

West-Europa

Frankrijk
Over het algemeen is het prima weer met zonnige perioden en wolken. In Parijs wordt het 21-23 graden en daarmee is het heerlijk weer voor een stedentrip. Aanvankelijk is het droog, maar vanaf vrijdag is in het hele land kans op buien. Aan de zuidkust kun je genieten van temperaturen van 25 graden en na het weekend wordt het zelfs een paar graden warmer.

Groot Brittannië
Zonnige perioden en wolken wisselen elkaar af. In Engeland blijft het droog en in Londen is het met 21 graden prima weer om door de stad te banjeren. Vooral het noordoosten van Schotland maakt kans op buien. In de Schotse steden is het een graad of 16. Vanaf vrijdag neemt ook in Wales en Engeland de kans op een enkele bui toe. Na het weekend volgen meer buien en wordt het een paar graden minder zacht.

Zuid-Europa

Griekenland
Er trekken wolkenvelden over het land, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Vanaf morgen neemt op het vasteland, de westelijke eilanden en op Kreta de kans op enkele regen- en onweersbuien toe. De eilanden in de Egeïsche Zee houden het droog. De temperatuur stijgt naar 24-28 graden. Vrijdag en in het weekend verlopen vrij zonnig.

Italië
Er zijn perioden met zon en in het noorden en midden van het land komen in de bergen enkele regen- en onweersbuien voor. In de lage gebieden en in het zuiden blijft het droog. In het weekend neemt overal de kans op buien toe en daarbij kan onweer voorkomen. De temperatuur stijgt in Milaan en Rome na het weekend naar 26 graden.

Kroatië
Het is heerlijk lenteweer met aan de kust veel zon. In het binnenland ontstaan flinke stapelwolken en is kans op een lokale bui. De temperatuur stijgt naar 20-24 graden. In het weekend neemt de buienkans weer toe. Toch blijft het aan de kust meestal droog en vrij zonnig. Met 22-24 graden is het goed toeven.

Portugal
De zon schijnt flink en het blijft droog. Aanvankelijk is het 20 graden in Porto en 25 in Lissabon. In het weekend wordt het warmer met temperaturen die oplopen naar 26-32 graden. In de Algarve schijnt de zon en wordt het ook warmer. De eerste dagen is het 23 graden, komend weekend wordt het 25-30 graden. Op Madeira zijn er wolkenvelden, maar wordt het vanaf morgen zonnig. In Funchal is het 23 graden.

Spanje
De zon schijnt flink en op een lokale bui na is het droog. Later in de week neemt de kans op een bui in het noorden geleidelijk toe. De temperatuur gaat weer omhoog en stijgt langs de costa's naar 23-28 graden. In het weekend wordt het overal weer vrij zonnig en droog. In Barcelona is het heerlijk met 23 graden. In de binnenlanden van Zuid-Spanje is het een stuk heter met 30-33 graden.

Turkije
Er trekken wolkenvelden over het land en het noorden maakt komende dagen kans op enkele onweersbuien. Dit weekend knapt het weer op en schijnt de zon flink in de badplaatsen in het zuiden. Aan de noordkust blijft kans op enkele buien en daarbij is onweer mogelijk. De temperatuur stijgt in Istanboel naar 23-26 graden. In Izmir en Antalya wordt het 27-30 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Komende dagen kun je genieten van warm weer, maar daarbij moet de zon wel vrij veel wolken naast zich dulden. Er is kans op een lokale bui en het wordt 22 graden in de Eifel en 19 in Berlijn. In het weekend zoekt de wind de westhoek op en trekken buien over het land. Tussendoor is ruimte voor de zon. De middagtemperatuur is normaal voor de tijd van het jaar: 17-21 graden.

Oostenrijk
Fris, bewolkt en nat weer maakt plaats voor warmte en vrij veel zon. Komende dagen wordt het 23 graden in Innsbruck en Wenen en daarbij blijft het droog. Het droge en vrij zonnige weer is van korte duur. Vanaf het weekend trekken opnieuw buien over het land. Wel blijft het warm met 20-23 graden. Het weerbeeld bestaat uit zonnige perioden en flinke stapelwolken.

Zwitserland
Het is een aantal dagen prima lenteweer met flinke zonnige perioden en stapelwolken. In Wallis wordt het 22 graden en in Basel kan het zelfs 25 graden worden. Vanaf vrijdag trekken geregeld wolkenvelden over het land en is kans op enkele buien. De temperatuur valt een paar graden lager uit. In Lugano is het genieten van zon, stapelwolken en 24 graden. Er kan een enkele bui ontstaan.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.