Zeist - 23 mei 2019 -

West-Europa

Frankrijk
Over het algemeen is het prima weer met zonnige perioden en wolken. In Parijs wordt het dagelijks 21-23 graden en daarmee is het heerlijk weer voor een stedentrip. Aanvankelijk is het droog, maar komende dagen neemt de buienkans vooral in het midden, oosten en zuiden toe.. Aan de zuidkust kun je zondag genieten van temperaturen van 25 graden en na het weekend wordt het zelfs een paar graden warmer.

Groot Brittannië
Zonnige perioden en wolken wisselen elkaar af. In Engeland blijft het droog en in Londen is het met 22 graden prima weer om door de stad te banjeren. Vooral het noorden van Schotland maakt kans op buien. In de Schotse steden is het een graad of 16. Vanaf morgen neemt ook in Wales en Engeland de kans op een enkele bui toe. Na het weekend volgen meer buien en wordt het een paar graden minder zacht.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is wisselend bewolkt met vooral in het noorden en oosten meer wolken en kans op een bui. Met veel zon wordt het in Athene 27 graden. Morgen zijn er vooral in het noorden nog buien. Ook komend weekend is het op de meeste eilanden en op de Peloponnesos zonnig. De maxima liggen rond 25 graden. Het weerbeeld voor volgende week is ook hoofdzakelijk zonnig met aangename temperaturen.

Italië
Het is op de meeste plaatsen droog en vrij zonnig. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden. In de middag ontstaan vooral in de Apennijnen enkele buien. Ook morgen is het op de meeste plaatsen zonnig. Dit weekend staan regen- en onweersbuien op het programma. Vooral de berg-etappe in de Giro op zaterdag zal nat en koud verlopen. Zondag zijn de meeste buien voor de zuidelijke helft van het land.

Kroatië
Het is wisselend bewolkt met in het binnenland buien en in de kustplaatsen veel zon. De maxima liggen rond 21 graden. Komende dagen wordt het op meer plaatsen zonnig en een graadje warmer. Vanaf zondag neemt de buienkans weer toe. Begin volgende week is het ook in de kustplaatsen wisselvallig.

Portugal
Het is wisselend bewolkt met meer wolken in het binnenland dan in de kustgebieden. De maxima komen uit tussen 20 graden in Porto en 27 in Faro. Komende dagen wordt het zonniger en warmer. Zondag wordt het 24 graden in Porto, 28 in Lissabon en ruim 30 in het binnenland. Op Madeira is het komende tijd zonnig en wordt het dagelijks circa 24 graden.

Spanje
Op de Canarische Eilanden is het zonnig en droog. Wel waait het regionaal krachtig uit het noorden. Op het vasteland zijn de verschillen groot. In het Baskenland is er veel bewolking en wordt het 18 graden. In Sevilla is het zonnig en wordt het 33 graden. Morgen en zaterdag zijn er vooral in Catalonië en op de Balearen buien. In het zuiden blijft het volop zomer.

Turkije
Het is wisselend bewolkt met vooral in het binnenland buien. Aan de zuidkust kan het kwik oplopen tot 30 graden, in Istanboel wordt het maximaal 25 graden. Komende dagen zijn in Istanboel en omstreken buien mogelijk. In Marmaris, Antalya en Alanya is het zomers met veel zon en maxima rond 28 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Komende dagen kun je genieten van warm weer, maar daarbij moet de zon wel vrij veel wolken naast zich dulden. Er is kans op een lokale bui en het wordt 18 graden aan de Oostzee tot 23 in het Rijndal. In het weekend zoekt de wind de westhoek op en trekken buien over het land. Tussendoor is ruimte voor de zon. Het wordt koeler met maxima van 15 graden in Hamburg tot 20 in Beieren.

Oostenrijk
Vandaag komt de zon steeds meer tevoorschijn en wordt het 17-21 graden. Morgen wordt het 23 graden in Innsbruck en Wenen en daarbij blijft het droog. Het droge en vrij zonnige weer is van korte duur. In de loop van zaterdag trekken opnieuw buien over het land. Wel blijft het warm met 20-23 graden. Het weerbeeld bestaat uit zonnige perioden en flinke stapelwolken.

Zwitserland
Het is prima lenteweer met flinke zonnige perioden en stapelwolken. In Wallis wordt het 22 graden en in Basel kan het zelfs 25 graden worden. Vanaf morgen trekken geregeld wolkenvelden over het land en is kans op enkele buien. De temperatuur valt een paar graden lager uit. In Lugano is het genieten van zon, stapelwolken en 24 graden. Er kan een enkele bui ontstaan.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.