Dit wordt het weer bij Paaspop

27 maart 2024, 11:45

Festivals
Paaspop. Foto: Festileaks

Traditioneel begint het festivalseizoen weer tijdens het paasweekend. Paaspop in Schijndel is één van de eerste grote festivals van het seizoen. Dit jaar valt Pasen vroeg en dat betekent een risico op fris weer. Hoe het daadwerkelijk uitpakt bespreken we in dit artikel.

Normaal gesproken is het eind maart in het zuiden van het land overdag een graad of 12. De kans dat we daar nu ruim boven zitten is groot, maar hoe warm het precies wordt is vooral zaterdag en zondag nog erg onzeker. Op Goede Vrijdag wordt het in Schijndel ongeveer 14 graden.

Zaterdag bevindt de grens tussen koele lucht en warme lucht zich boven ons land. En daardoor is de verwachting onzeker. Het kan maximaal 13 graden worden in het koele scenario tot maar liefst 20 graden in het zachte scenario. Dat scheelt een jas! Op zondag zien we ook nog een flinke spreiding in de temperatuurverwachting van 14 tot 18 graden.

Hoe het uiteindelijk uitpakt volg je op onze Paaspop festivalpagina.

Timing regenzones onzeker

De kans op regen is tijdens het paasweekend dagelijks groot. Regenzones en buien trekken over ons land, maar het regent zeker niet de hele tijd. Het is helaas nog niet duidelijk wanneer de regenzones zullen passeren, maar veel modellen laten de regengebieden ’s nachts passeren. Dat zou betekenen dat het overdag vriendelijk festivalweer is met een mix van wolken, zon en een enkele bui. Hou hiervoor onze regenradar in de gaten.

Hou ook rekening met een nat festival- en campingterrein na de vele regen van de afgelopen maanden.

Lees ook: Zo overleef je een modderfestival

Relatief zachte nachten, maar warme slaapzak wel nodig

De nachten verlopen tijdens het paaspopweekend zacht met temperaturen tussen 6 en 10 graden. Normaal is het ’s nachts 1-3 graden, daar zitten we dus wel ruim boven. Maar met 6-10 graden is het natuurlijk wel fris in een tentje op de camping. Ga jij daar overnachten? Zorg dan voor voldoende warme kleding en een warme slaapzak.

Lees ook: Tips om het warm te houden tijdens koude festivalnachten

Jaco van Wezel

Jaco van Wezel

Meteoroloog en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven