Weerbericht Nederland

Tropisch warm

Zeist (weeronline.nl), 3 augustus 2015 - Laatste update: 07:00

Vrij zonnig en met 30-33 graden wordt het tropisch warm. In de kustgebieden vanmiddag koeler door een aanlandige wind. Morgen bewolkt en koeler met regen- en onweersbuien. In de middag klaart het voorzichtig op. De dagen daarna stijgt de temperatuur en later in de week wordt het in het zuidoosten opnieuw tropisch.

Vandaag wordt het in grote delen van het land met 30 tot 33 graden tropisch warm. Alleen in de kustgebieden wordt de wind rond het middaguur aanlandig waardoor verkoeling optreedt. In de loop van de middag wordt het in alle westelijke kustprovincies minder warm. Verder is het behoorlijk zonnig met af en toe sluierbewolking.

Vanavond verschijnt in het westen meer bewolking waardoor de zon verdwijnt, maar het blijft waarschijnlijk droog. Komende nacht neemt vanuit het westen de kans op buien langzaam toe. Daarbij is kans op een klap onweer. De temperatuur daalt naar een graad of 17.

Morgen is het bewolkt met verspreid over het land regen- en onweersbuien. In de vroege ochtend kan in het oosten nog even de zon doorbreken. In de middag neemt de buiigheid vanuit het westen langzaam af en breekt voorzichtig de zon door. Bij een matige (zuid)westenwind wordt het 20-22 graden. Langs de oostgrens kan het iets warmer worden.

Woensdag zijn er zonnige perioden afgewisseld met wolkenvelden. De middagtemperatuur valt hoger uit met 22 graden op de Wadden, 25 in de Randstad en zo’n 27 graden in het zuidoosten.

Donderdag wordt het nog iets warmer en in het zuidoosten kan het lokaal 30 graden worden. In het westen liggen de maxima tussen 25 en 27 graden. Daarbij flink wat zon en slechts een kleine kans op een bui in de avond.

Vrijdag opnieuw een zomerse tot tropische dag. In het zuidoosten kan de temperatuur pieken naar 33 graden. De kans op een onweersbui neemt in de loop van de middag en avond toe.

In het weekend daalt de middagtemperatuur van 23 tot 27 graden op zaterdag naar 21 tot 24 graden op zondag. Het is dan wisselend bewolkt met kans op een paar buien.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus. 


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.