Weerbericht Nederland

Soms wat gemiezer

Zeist (weeronline.nl), 23 oktober 2014 - Laatste update: 02:00

Vandaag begint een beetje miezerig, maar vanmiddag is het droog en schijnt de zon door wat sluierbewolking. Na een frisse woensdag ligt de middagtemperatuur weer enkele graden hoger. Komende dagen is het licht wisselvallig.

Ex-orkaan Gonzalo heeft het warme najaarsweer definitief van de kaart geveegd. Gisteren verkeerden we in relatief koude lucht uit het noorden en lag de maximumtemperatuur vrij laag.

Vandaag waait de wind weer uit zuidelijke richtingen en loopt de temperatuur op naar normale waarden voor de tijd van het jaar: het wordt 14 graden.

Vanochtend trekt een gebied met motregen vanuit het westen over. De middag verloopt praktisch droog met af en toe een waterig zonnetje. Daarbij waait een matige, aan de kust soms vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgen zijn met name de noordwestelijke kustregio's gevoelig voor buien vanaf zee. Een klap onweer is niet uitgesloten. Aan de maximumtemperatuur verandert weinig, het wordt opnieuw 14 graden.

Het weekend begint op zaterdag met regen. Vanaf zaterdagmiddag is het droog en zondag schijnt soms de zon. Op de lange termijn blijft het aanhoudend wisselvallig met regenachtige dagen, maar ook drogere dagen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.


Amber Struijk Amber Struijk Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.