Weerbericht Nederland

Buiig weekend

Zeist (weeronline.nl), 30 augustus 2014 - Laatste update: 17:50

Het weekend verloopt wisselvallig met op beide dagen regen en maxima rond 19 graden. Na het weekend is het overwegend droog en wisselend bewolkt. In de tweede helft van de week meer zon en een hogere middagtemperatuur.

Vanavond wordt het in het binnenland overwegend droog. Af en toe kan over de kustprovincies een bui trekken en komende nacht daalt de temperatuur naar een graad of 11.

Morgen ontstaan verspreid over het land buien. In de middag vallen enkele buien wat zwaarder uit en is er kans op onweer. Tussendoor zijn er felle opklaringen en de temperatuur stijgt naar 18-19 graden. In de avond komen nog een paar buien voor, maar geleidelijk wordt het overal droog.

Maandag zijn er vrij veel stapelwolken met af en toe ook zon. Op de meeste plaatsen blijft het droog en de temperatuur valt een graadje hoger uit. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit het (noord)westen.

Dinsdag wordt met maxima van 20 tot 22 graden op veel plaatsen een warme dag. Alleen aan de kust is het bij een matige noordenwind iets koeler. Bewolking en zon wisselen elkaar af en de kans op een bui is erg klein.

De dagen daarna wordt het zonniger en warmer. Op donderdag en vrijdag worden de hoogste temperaturen verwacht met 21 tot 23 graden in de kustprovincies en 24 tot plaatselijk 26 graden in het binnenland.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op facebook en twitter.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.