Weerbericht Nederland

Buiige weertype

Zeist (weeronline.nl), 25 april 2015 - Laatste update: 02:00

Het zonnige lenteweer zijn we kwijt en depressies in de regio veroorzaken buiig weer. De temperatuur staat ook onder druk. Na het weekend wordt het gevoelig kouder. De temperatuur duikt sinds lange tijd weer onder normaal.

Vandaag verloopt de dag bewolkt en zo nu en dan valt er wat regen. In de middag kan de neerslag wat buiig van karakter worden en is in het zuidoosten een kleine kans op onweer. Aan zee komt de zon mogelijk tussen de buien door even tevoorschijn. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind wordt het 13 graden in Den Helder tot 17 in Maastricht.

Zondag is het bewolkt en buiig. De meeste en zwaarste buien worden verwacht in de middag en avond. Vooral in het oosten en zuidoosten is daarbij kans op onweer en hagel. Ondanks de bewolking en buien wordt het zacht met 15-19 graden.

Ook tijdens Koningsnacht blijft het niet droog. De buien houden aan, maar worden geleidelijk wel minder actief. Het koelt tijdens de Koningsnacht af naar een graad of 7.

Koningsdag stroomt met een stevige noordwestelijke wind koude lucht het land binnen. Het wordt slecht 10 graden in het westen tot 12 aan de Duitse grens. Door de stevige wind voelt het aan als een graad of 5. Een winterjas is dan ook geen overbodige luxe. Het weerbeeld is onzeker. De weermodellen zijn het er niet over eens hoe snel de buien, die ons zondag en Koningsnacht parten spelen, naar het oosten wegtrekken. Wel is duidelijk dat het westen de grootste kans maakt op zonnige perioden met slechts een enkele bui, terwijl de buienkans in het binnenland beduidend groter is en de zon er daar niet of nauwelijks aan te pas zal komen.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en fris lenteweer. De kans op buien is dagelijks groot en soms is het ook onstuimig.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.


Hans Roozen Hans Roozen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.