Weerbericht Nederland

Af en toe regen

Zeist (weeronline.nl), 7 oktober 2015 - Laatste update: 02:00

Vandaag is er veel bewolking en af en toe valt wat regen. Het wordt circa 17 graden. De komende dagen wordt het duidelijk frisser. Wel komt er meer ruimte voor de zon en is het vanaf het weekend enkele dagen droog.

Op de meeste plaatsen is het vandaag bewolkt en van tijd tot tijd regent het licht. Tussendoor kan het wolkendek even breken, maar de totale hoeveelheid zon zal zeer beperkt zijn. Bij een matige zuidenwind stijgt de temperatuur naar gemiddeld 17 graden.

Ook morgen kan er nog wat neerslag vallen doordat buien boven de Noordzee door een westenwind het land op worden gedreven. Het is dan net een graadje frisser.

Vrijdag valt hooguit lokaal een spatje regen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog en komt de zon regelmatig tevoorschijn.

Daarna neemt de neerslagkans af en dat levert in ons land een overwegend droog weekend op. Er zijn perioden met zon afgewisseld met wolkenvelden. Wel kan de matige oostenwind frisjes aanvoelen. De middagtemperatuur daalt namelijk naar 12 tot 15 graden.

Na het weekend houdt het koele oktoberweer waarschijnlijk nog een tijdje aan. Daarbij neemt de kans op neerslag geleidelijk weer toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus. 


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.