Weerbericht Nederland

Koud en zonnig weekend

Zeist (weeronline.nl), 29 november 2014 - Laatste update: 02:00

Het is bijna december en dat de winter op het punt van beginnen staat gaan we merken. We kunnen namelijk enkele koude, maar zonnige dagen verwachten met 's nachts kans op vorst. In de loop van komende week wordt het weer wat minder koud.

Vandaag wordt het een frisse winterdag. We hebben te maken met grote temperatuurverschillen binnen het land. In het zuiden van Limburg loopt de temperatuur nog op naar een graad of 9, maar in het uiterste oosten van Groningen wordt het niet warmer dan zo'n 2 graden.

De zon schijnt en wordt slechts af en toe wat versluierd door velden hoge bewolking. De oostelijke wind is in de ochtend matig tot vrij krachtig, maar zwakt gedurende de dag iets af.

Vanavond en vannacht is het vrij helder en in grote delen van het land daalt de temperatuur tot rond of enkele graden onder nul. Alleen in Zeeland blijft de temperatuur twee of drie graden boven het vriespunt.

Morgen wacht ons opnieuw een koude en zonnige dag. De middagtemperaturen liggen nog iets lager dan vandaag met waarden tussen 1 graad in Oost-Groningen en 6 graden in Zeeland. De oosten- tot noordoostenwind waait daarbij zwak tot matig.

De nacht daarna vriest het op veel plaatsen enkele graden.

Maandag blijft het zonnig en vrij koud met een oostenwind. Dinsdag draait de wind naar het noordwesten en kan een beetje regen vallen. Het wordt geleidelijk zachter weer.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.


Christian Wentink Christian Wentink Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.