Weerbericht Nederland

Tropische dagen

Zeist (weeronline.nl), 2 juli 2015 - Laatste update: 17:10

Afgelopen nacht was de warmste nacht sinds de metingen in 1901! Hoezo zwoele nacht? Vanavond is er kans op enkele onweersbuien en komende nacht koelt het af naar 16 tot 21 graden. Tot en met zaterdag blijft het erg heet in Nederland.

Het is sinds de metingen in een nacht nog nooit zo warm gebleven. Maastricht had tot nu het record van de warmste nacht; in de nacht van 19 augustus 2012 werd het toen niet kouder dan 23,1 graden. Afgelopen nacht bleef het op vier plaatsen warmer! Nieuw recordhouder is Arcen (Limburg) met minimumtemperatuur van 24,1 graden. Ook in Rotterdam (23,8), De Bilt (23,4) en Wijk aan Zee (23,2) bleef het warmer dan het geldende record.

Vanavond kunnen enkele onweersbuien ontstaan en daarbij is ook kans op hagel en windstoten.  In de nacht verdwijnen de buien en het koelt af naar 20 graden in het oosten en 16 aan zee.      

Vrijdag blijft het op vele plaatsen droog en wederom schijnt het zonnetje vaak. De middagtemperatuur varieert tussen 24 graden in Den Helder en 32 in Heerlen. Een matige wind draait geleidelijk van west naar noordoost en lokaal kan een onweersbui ontstaan.

Zaterdag wordt een snikhete dag. In het zuidoosten kan het lokaal 38 graden worden, maar ook aan de noordwestkust wordt het met 30 graden tropisch warm. Er is zonneschijn, maar ook zeker kans op donkere wolken met regen en onweer. De wind waait uit overwegend zuid tot zuidoostelijke richtingen.

Zondag zorgt een (noord)westenwind voor verkoeling. Koud wordt het bij lange na niet met maxima tussen 23 graden op de Wadden en 30 in Limburg. Een enkele bui blijft mogelijk, maar op de meeste plaatsen verloopt de dag waarschijnlijk droog. In de avond stijgt de kans op regen.

Ook volgende week liggen de maximumtemperaturen meestal onder de 30 graden. Echter met veel zon en af en toe een regen- of onweersbui blijft het zomer.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.


Amber Struijk Amber Struijk Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.