Weerbericht Nederland

Afnemende buiigheid

Zeist (weeronline.nl), 2 maart 2015 - Laatste update: 17:17

Vanavond zijn er opklaringen en neemt de buiigheid af. Morgenochtend opnieuw buien met kans op onweer, winterse korrelhagel en windstoten. Tussen de buien door wordt het 8 graden. Vanaf zaterdag krijgt een hogedrukgebied grip op het weer en vanaf zondag lijkt het echt lenteachtig te worden.

Vanavond neemt de buiigheid geleidelijk af. Er zijn brede opklaringen en daalt de temperatuur tot een graad of 2. Eind van de nacht neemt de buienkans vanuit het westen weer toe.

Morgenochtend is het buiig en net als vanmiddag is bij deze buien kans op korrelhagel en een klap onweer. Tussen de buien door wordt het een graad of 7. In de loop van de middag neemt de buienactiviteit af. De wind waait morgen uit het zuidwesten tot westen en is meest matig boven land en vrij krachtig tot krachtig (windkracht 5-6) in de kustregio’s.

Ook woensdag waait er een stevige wind uit westelijke richting. Het weerbeeld bestaat uit zon en een enkele bui en het wordt maximaal 8 graden.

Donderdag lijkt een overwegend droge dag te worden, maar vrijdag is weer kans op enkele buien. Op beide dagen wordt het circa 8 graden.

In het weekend krijgt een hogedrukgebied grip op het weer. Dit levert droog weer op met beduidend minder wind. Zaterdag wordt waarschijnlijk wel een vrij bewolkte dag, maar vanaf zondag is er ook regelmatig ruimte voor de zon. Met maxima van een graad of 13 begint het dan al aardig op lente te lijken!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus. 


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.