Weerbericht Nederland

Regen en veel wind

Zeist (weeronline.nl), 29 maart 2015 - Laatste update: 06:50

Afgelopen nacht is de zomertijd ingegaan, maar het weer lijkt vandaag en de komende dagen eerder op herfst dan op zomer (of lente). Vooral vanmiddag kan het flink doorplenzen en later in de middag en avond piekt ook de wind met windstoten tot mogelijk 100 km/u!

De temperatuur ligt rond een graad of 9, het waait stevig en er trekken enkele buien over het land.

De rest van de ochtend blijft het stevig waaien uit het zuidwesten. Aan het einde van de ochtend bereikt een regengebied vanuit het zuidwesten het land.

Vanmiddag plenst het af en toe flink door. Daarbij waait boven land een (vrij) krachtige zuidwestenwind. Aan de (west)kust wordt de zuidwester hard tot stormachtig. Bovendien is er eind van de middag en vanavond kans op zware windstoten tot circa 100 km/u. De temperatuur ligt rond 10 graden.

Vanavond draait de wind naar het westen tot noordwesten en neemt geleidelijk iets af in kracht. De neerslag wordt meer buiig en bij de buien is kan op een klap onweer. Ook zijn nog een groot deel van de avond zware windstoten mogelijk.

Vannacht daalt de temperatuur tot een graad of 5. De (noord)westenwind neemt weer wat in kracht toe en wordt aan de kust weer stormachtig, windkracht 8. Ook is er in het noord(west)elijk kustgebied ook weer kans op zware windstoten.

Morgen begint de dag met veel wind, maar wel op veel plekken droog. Tijdens de ochtendspits is het een graad of 5, maar de wind maakt de gevoeltemperatuur enkele graden lager. In de loop van de dag neemt de westenwind in kracht af. Het weerbeeld bestaat uit af en toe zon en enkele korte, maar felle, buien. Het wordt circa 9 graden.

Dinsdag wordt weer een behoorlijk natte dag met regelmatig buien. Ook de wind is weer van de partij, zodat het opnieuw eerder herfst is dan lente. Het wordt maximaal 10 graden.

Ook de rest van de week ziet er herfstachtig uit. Tijdens het Paasweekend knapt het weerbeeld op. Het wordt droger en er komt meer ruimte voor de zon. Het blijft eerst aan de frisse kant met maxima rond 9 graden, maar vanaf Tweede Paasdag nemen de kansen op wat warmer weer toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus. 


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.