Weerbericht Nederland

Onweersbuien in zuiden

Zeist (weeronline.nl), 19 september 2014 - Laatste update: 18:00

Met maximumtemperaturen van 25 graden en veel zon was het weer even echt zomer in Nederland. Dit weekend wordt de warme lucht weer verdreven en dat gaat gepaard met buien. Na het weekend kunnen we een aantal droge dagen verwachten en laat de zon zich regelmatig zien.

Vanavond trekken over het zuiden nog een paar buien met kans op onweer. Later op de avond wordt het droog. In de rest van het land is het vrij helder met vooral in de noordoostelijke provincies ook wolkenvelden. In de nacht wordt op grote schaal mist verwacht. Het koelt dan af tot circa 12 graden.

Morgen starten we grijs, met nevel en mist. De condities verbeteren langzaam en ’s middags zijn er zonnige perioden. Ook neemt de buienkans gedurende de middag toe. Tot in de loop van de avond trekken buien over het land met kans op onweer. De oostelijke en zuidelijke provincies maken de grootste kans op onweersbuien.

Er komt gedurende de dag een zwakke noordwestelijke wind te staan en de maximumtemperatuur komt daarbij uit op circa 23 graden.

Zondag trekt een koufront over het land. Het is ’s ochtends bewolkt en regenachtig. In de middag volgen vanuit het noordwesten perioden met zonneschijn en ontstaan stapelwolken. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk het langst grijs en nat, maar ook in het noordwestelijk kustgebied zijn later op de dag enkele lichte buien niet uitgesloten. Bij een vooral aan de kust in kracht toenemende noordwestenwind wordt het nog slechts een graad of 19.

Maandag hebben we met vrij veel wolkenvelden te maken, maar zijn er ook zonnige perioden. Het blijft droog en de middagtemperatuur komt uit op ongeveer 17 graden. ’s Avonds klaart het breed op.

Ook dinsdag en woensdag wordt vrijwel geen neerslag verwacht. Er zijn ’s ochtends mistbanken, in de middag zonnige perioden en de maxima liggen rond 18 graden. Later in de week neemt de neerslagkans wat toe en klimt ook de maximumtemperatuur weer wat op.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op facebook en twitter.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.