Weerbericht Nederland

Vrij zonnig en droog

Zeist (weeronline.nl), 24 november 2014 - Laatste update: 07:00

Vandaag zijn er zonnige perioden en blijft het droog met maxima van 10-11 graden. Komende nacht behoorlijk fris met in het binnenland kans op vorst. Morgenochtend is het op een aantal plaatsen mistig. Daarna flink wat zon met in de middag vanuit het zuiden meer hoge bewolking.

Vanochtend zijn er perioden met zon. Alleen in Limburg start de dag bewolkt, maar vrij snel breekt ook daar de zon door.

Vanmiddag is het prima herfstweer met een afwisseling van zon en stapelwolken. Bij een zwakke tot matige wind uit het noorden tot westen stijgt de temperatuur naar 10 of 11 graden.

Vanavond lost de bewolking voor een deel op en daarna volgt een frisse nacht. In het binnenland daalt de temperatuur tot rond het vriespunt en aan de grond gaat het enkele graden vriezen. In de loop van de nacht kan op verschillende plaatsen mist ontstaan.

Morgen schijnt op een aantal plaatsen de zon. Op andere plaatsen start de dag met mist en duurt het een tijd voordat de zon gaat schijnen. Daarna schijnt nog een tijd de zon, maar vanuit het zuiden verschijnen er velden hoge bewolking. Er staat een zwakke tot matige oostenwind en daarbij wordt het 8-9 graden.

In de nacht naar woensdag is het half tot zwaar bewolkt en kan in het zuiden een beetje lichte regen vallen. De temperatuur daalt naar 2 graden in het (noord)oosten en 5 in het zuidwesten.

Woensdag zijn er veel wolkenvelden met vooral in het zuidwesten kans op wat lichte regen. Tijdelijk breekt de zon door en de maxima komen uit tussen 7 graden in het noorden en 8 in het zuiden.

Donderdag wordt waarschijnlijk een sombere dag. Af en toe valt er wat regen en bij een matige zuidenwind stijgt de temperatuur naar 9 tot 11 graden. Alleen in het noordoosten kan de temperatuur iets lager uitvallen.

De dagen daarna is het rustig herfstweer met weinig neerslag, vrij veel wolkenvelden en soms een wat zonnigere dag.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.