Weerbericht Nederland

Enkele dagen rustig zomerweer

Zeist (weeronline.nl), 30 juli 2014 - Laatste update: 02:00

Komende dagen is het rustig zomerweer met slechts een zeer kleine kans op een bui. De temperatuur ligt vaak rond of zelfs boven de zomerse 25 graden. In het weekend neemt de kans op regen- en onweersbuien flink toe.

Vandaag wordt een rustige zomerdag met zonnige perioden en een matige noordwestenwind. Wel trekt gedurende de dag vanuit het westen een zwakke storing met bewolking en een enkele lichte bui naar het oosten van het land. De temperatuur ligt tussen de 21 graden in de Kop van Noord-Holland en de toch nog zomerse 25 in Limburg.

Morgen en vrijdag blijft het op een enkel buitje na droog. Er zijn flinke zonnige perioden, maar een strakblauwe lucht wordt niet verwacht. We krijgen te maken met een meer zuidelijke stroming, waardoor warmere lucht het land binnenstroomt. Donderdag ligt de temperatuur nog tussen 22 en 26 graden, maar op vrijdag worden waardes tussen 24 en 28 graden bereikt.

In het weekend komt een einde aan de rust en is er kans op onweersbuien. Zaterdag is het in de ochtend nog grotendeels droog met zonnige momenten. In de loop van de dag neemt echter de bewolking en kans op flinke buien toe. De maxima liggen deze dag tussen 24 en 28 graden. Zondag verdwijnt de zon naar de achtergrond en worden de hele dag buien verwacht. Ook de middagtemperaturen liggen enkele graden lager.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op facebook en twitter.


Joralf Quist Joralf Quist Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.