Weerbericht Nederland

Wisselend bewolkt

Zeist (weeronline.nl), 2 september 2014 - Laatste update: 02:00

Vandaag is het wisselend bewolkt met in het noorden en oosten meer bewolking dan in de rest van het land. Het wordt circa 21 graden. Morgen, donderdag en vrijdag worden fraaie (na)zomerdagen met veel zon en maxima van 22-26 graden. Komend weekend wordt het iets koeler, maar het blijft (zo goed als) droog.

Vandaag start de dag in de noordoostelijke provincies bewolkt met kans op plaatselijk een beetje motregen. Mistbanken en lokale wolkenvelden houden de eerste ochtenduren op veel andere plaatsen het zonlicht tegen.

’s Middags krijgt een steeds groter deel van het land met wolkenvelden te maken die oprukken vanuit het noordoosten. Ook zijn er zonnige momenten en bij een zwakke tot matige noordelijke wind wordt het ongeveer 21 graden.

Vanavond en vannacht winnen opklaringen weer wat terrein. Het koelt af tot een graad of 11 en plaatselijk ontstaan enkele mistbanken.

Morgen draait de wind van noord naar oost. Droge, geleidelijk warmere, lucht wordt aangevoerd en dankzij een hogedrukgebied boven de Oostzee krijgen wolkenvelden geen kans. Er zijn flinke zonnige perioden en slechts enkele stapelwolken. De middagtemperatuur komt uit op 22-24 graden.

Donderdag belooft zonovergoten te verlopen. Het wordt 23-26 graden met enkel een matige oostenwind die de pret wat kan drukken.

Ook voor vrijdag ziet de verwachting er gunstig uit. Er staat maar weinig wind en het is van zonsopkomst tot -ondergang volop zonnig. Slechts enkele lokale stapelwolkjes kunnen ontstaan.

In het weekend kunnen we een voortzetting van het droge weer verwachten. Wel draait de wind weer naar het noorden. Daardoor komen de middagtemperaturen tussen 20 en 25 graden te liggen en zijn tropische waarden niet aan de orde.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op facebook en twitter.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.