Weerbericht Nederland

Wisselvallig weertype

Zeist (weeronline.nl), 27 mei 2015 - Laatste update: 17:42

Het blijft voorlopig wisselvallig. De kustprovincies komen er dagelijks het beste vanaf met in de middag flink wat ruimte voor de zon. In het binnenland overheerst juist tijdens de middaguren de bewolking. Ook morgen is er kans op buien, die zich 's middags vooral in het binnenland manifesteren.

Vanavond klaart het in eerste instantie op, maar later op de avond en in de nacht neemt vanuit het westen de bewolking toe. Plaatselijk, en dan vooral in het noordwesten van het land, kan uit de wolkenvelden een beetje regen of motregen vallen. De minima komen, bij een aanwakkerende zuidwestenwind, uit rond 10 graden.

Morgenochtend is het bewolkt met kans op een beetje regen of motregen. In de middag houdt het binnenland veel bewolking en ontstaan enkele buien. Een klap onweer is daarbij niet uitgesloten. In de kustgebieden breekt in de middag de zon steeds beter door.

Er staat morgen een vrij stevige zuidwesten- tot westenwind en het wordt 14 graden op de Wadden tot lokaal 18 in Limburg.

Vrijdag is er opnieuw veel bewolking en trekken buien over het land met kans op onweer en hagel. Langs de westkust lijkt het ’s middags wederom droger en zonniger te worden. Bij een matige tot (vrij) krachtige westenwind wordt het slechts 14 tot 16 graden.

Ook zaterdag trekken buien over het land en is het fris met maxima van 14-17 graden. In de loop van de middag knapt het weer vanuit het westen op.

Zondag begint met zonnige perioden, later stijgt de kans op regen- en onweersbuien. De temperatuur gaat omhoog naar 17-20 graden. Maandag en dinsdag passeren actieve regenzones het land en op dinsdag is het onstuimig.

De dagen daarna wordt het onder invloed van een hogedrukgebied waarschijnlijk rustiger, droger en zonniger. De temperatuurverwachting is uiterst onzeker, maar de kans op maxima van 20 graden of meer neemt toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.


Jaco van Wezel Jaco van Wezel Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.