Weerbericht Nederland

Grotendeels droog herfstweer

Zeist (weeronline.nl), 26 oktober 2014 - Laatste update: 06:43

Tot en met dinsdag wordt geen neerslag van betekenis verwacht. Daarbij zijn er vandaag vrij veel wolkenvelden met slechts af en toe zon. Morgen laat de zon zich vaker zien en dinsdag belooft het vrij zonnig te worden. Bij dit alles is het vrij zacht. De maxima komen uit rond 16 graden. Woensdag wordt regen verwacht. Daarna wordt het wisselvallig.

Vandaag trekken veel wolkenvelden over het land. Af en toe weet de zon hier doorheen te breken. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar vanmiddag is in het noordwesten kleine kans op een lokaal buitje.

De temperatuur loopt op naar maximaal 15 of 16 graden en er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige, zuidwestenwind.

Vanavond overheerst de bewolking en kan zeer lokaal een buitje vallen. De meeste plaatsen houden het echter droog.

Vannacht klaart het vanuit het westen op. In het zuiden en zuidoosten zou wat mist of laaghangende bewolking kunnen ontstaan. De minima komen uit tussen 12 graden aan zee en 8 in het zuidoosten van het land.

Morgen wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Het blijft droog en de middagtemperatuur komt uit op ongeveer 15 graden in het noorden tot 17 in het zuiden. De zuidwestelijke wind is meest matig boven land en (vrij) krachtig aan zee.

De nacht van maandag op dinsdag verloopt vrij helder met minima tussen 10 en 5 graden. Er kunnen wat mistbanken ontstaan.

Dinsdag belooft een vrij zonnige najaarsdag te worden. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidenwind en het wordt een graad of 16.

Woensdag staat de passage van een regenstoring op het programma en wordt het hooguit 14 graden.

Daarna wordt het wisselvallig herfstweer. Grotendeels droge en rustige herfstdagen en dagen met regen en wind zullen elkaar afwisselen. De temperatuurverwachting wordt vanaf begin november onzeker.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus.


Jaco van Wezel Jaco van Wezel Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.