Weerbericht Nederland

Warm laatste zomerweekend

Zeist (weeronline.nl), 29 augustus 2015 - Laatste update: 13:40

De meteorologische zomer levert dit weekend een laatste thermisch hoogstandje af met morgen in het zuidoosten nog één keer tropische temperaturen. De zon schijnt veelvuldig, maar er zijn ook wolkenvelden en vanaf vanavond moeten we rekening houden met enkele stevige regen- en onweersbuien. Plaatselijk kan hierdoor opnieuw veel regen vallen.

Er zijn flinke zonnige perioden, maar er zijn ook stapelwolken en een paar wolkenvelden. In het noorden en westen neemt de bewolking later vanmiddag weer toe. Bij een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind loopt de temperatuur op naar 21 graden op de Wadden, 24 in Utrecht tot 26 in Limburg.

Vanavond neemt de bewolking overal toe, maar is het in eerste instantie nog overwegend droog met wolkenvelden en zon. In het zuiden stijgt de kans op een enkele regen- of onweersbui.

Later op de avond en vannacht trekken vanuit het zuidwesten meerdere regen- en onweersbuien over het land. Daarbij is kans op veel bliksemontladingen, windstoten en kan veel regen in korte tijd vallen. Het wordt een zachte nacht met minima van 14 graden in het noordoosten tot 19 in het uiterste zuiden.

Morgen begint de dag met enkele regen- en onweersbuien. In de loop van de ochtend beperken ze zich geleidelijk tot het noorden van het land. Op de meeste plaatsen is het in de middag droog en gaat vanuit het zuiden de zon geregeld schijnen. Het noorden en noordwesten houden veel bewolking en kans op enkele regen- en onweersbuien.

We bevinden ons in broeierig warme lucht. De maxima komen uit op 24 graden in Amsterdam tot 30 graden in Maastricht. In het noorden en noordwesten wordt het onder invloed van een matige noordoostenwind met maxima van 20-22 graden beduidend minder warm.

Zondagavond neemt de kans op stevige regen- en onweersbuien vanuit het zuidwesten opnieuw toe. Daarbij kan het flink onweren en regenen met kans op lokale wateroverlast. Ook zijn hagel en zware windstoten tot circa 90 km/uur mogelijk. De nacht naar maandag verloopt zwoel met minima rond 18 graden.

Maandag houden de regen- en onweersbuien aan. Met deze buiige dag sluit de meteorologische zomer af en wordt de warmte het land uitgewerkt. De temperatuurverwachting voor maandag is door de buien erg onzeker, maar vooral in het binnenland wordt het waarschijnlijk nog zomers warm met maxima van 25 graden of meer.

Dinsdag start de meteorologische herfst. Onvervalst herfstweer hoeven we de eerste dagen nog niet te verwachten, maar warm nazomerweer zit er zeker ook niet in. De middagtemperatuur valt terug naar 17-19 graden. Daarbij is er een mix van wolken, zon en een paar buien. 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl dan op twitter en op facebook of google-plus. 


Jaco van Wezel Jaco van Wezel Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.