Zeist - 28 juli 2014 - Griekenland doet niet mee aan het sterk wisselvallige weer dat een groot deel van Europa beleeft. Op de Griekse Eilanden blijft het zonovergoten, droog en warm met maxima van 30-34 graden. Ook het vasteland kan veel zon verwachten, maar de onstabiliteit vanuit Centraal-Europa reikt soms tot over het noorden en noordwesten van Griekenland. Dit resulteert dan in een lokale kortdurende onweersbui.

Activiteitenweer Griekenland

Gezondheidsweer Griekenland

Het klimaat in Griekenland

Het mediterrane klimaat trekt in de zomer miljoenen zonaanbidders naar Griekenland. Op het vasteland en de vele Griekse eilanden - Kreta en Rhodos zijn het bekendst - klimt het kwik overdag naar 30°C. Zomers is het kurkdroog. Alleen in het uiterste noorden regent het. De meeste neerslag valt tussen oktober en maart. De temperatuur ligt in de winter tussen de 10 en 15°C. De actieve vakantieganger kan in de winter skiën in het bergachtige noorden. Voor wandelaars zijn mei en juni de beste maanden om af te reizen naar Griekenland. Het is dan aangenaam warm met nauwelijks regen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.