Zeist - 28 mei 2015 - Het is buiig en niet al te warm. Sommige buien pakken zwaar uit met onweer en hagel. Op de Egeïsche Zee staat een stevige noordelijke wind. In het weekend valt nog slechts lokaal een bui. Er is veel ruimte voor de zon en de temperatuur stijgt naar 24-28 graden. Na het weekend zet de zomer door en stijgt de temperatuur lokaal naar 30 graden. Op het vasteland komt het soms tot lokale warmteonweders.

Activiteitenweer Griekenland

Gezondheidsweer Griekenland

Het klimaat in Griekenland

Het mediterrane klimaat trekt in de zomer miljoenen zonaanbidders naar Griekenland. Op het vasteland en de vele Griekse eilanden - Kreta en Rhodos zijn het bekendst - klimt het kwik overdag naar 30°C. Zomers is het kurkdroog. Alleen in het uiterste noorden regent het. De meeste neerslag valt tussen oktober en maart. De temperatuur ligt in de winter tussen de 10 en 15°C. De actieve vakantieganger kan in de winter skiën in het bergachtige noorden. Voor wandelaars zijn mei en juni de beste maanden om af te reizen naar Griekenland. Populaire regio's zijn onder andere Corfu en Lesbos. Het is dan aangenaam warm met nauwelijks regen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.