Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

Zeist (weeronline.nl), 28 juli 2015

In het noordwesten is het weerbeeld behoorlijk herfstachtig met veel regen en wind. Ook kan het onweren. In de loop van de week wordt het vriendelijker met meer zon en hogere temperaturen. In de zuidelijke landen is het lekker zomerweer, maar eind van de week neemt daar de kans op bewolking en regen toe.

West-Europa

Frankrijk
In het zuiden van Frankrijk is het zoals gebruikelijk heerlijk zomerweer met flink wat zon en temperaturen van 30 plus, maar later in de week neemt daar de kans op regen- en onweersbuien toe. In noordwesten wordt het juist na windrijk, bewolkt en regenachtig weer vriendelijker met meer ruimte voor de zon.

Groot Brittannië
Zoals vaker krijgt Schotland veel regen en wind te verduren, terwijl het weerbeeld in Engeland een stuk vriendelijker is. Komende dagen krijgt Schotland tussendoor ook droge en zonnige tijden. In Engeland wordt het warmer en zonniger.

Zuid-Europa

Griekenland
In Griekenland is het volop zomerweer. De zon maakt overuren en de middagtemperatuur ligt tussen 32 en 40 graden. Eind van de week kan lokaal een onweersbui ontstaan.

Italië
In de Alpenregio soms nog wat bewolking en soms stevige buien. Verder in Italië veel zonneschijn. De temperaturen stijgen tot boven de 30 graden en in het zuiden liggen de maxima boven 35 graden.

Portugal
Het is volop zomerweer. De zon schijnt en de temperaturen liggen ver boven de 30 graden. Later in de week neemt de bewolking en kans op regen toe.

Spanje
Er is veel zonneschijn met alleen in het noorden wat meer bewolking. Verder is het bloedheet met lokaal 40 graden. In de loop van de week wordt het iets minder heet en eind van de week neemt de kans op meer bewolking en regen- plus onweersbuien toe.

Turkije
Het is op en top zonnig zomerweer. In de populaire badplaatsen lopen de temperaturen op naar 33 tot 35 graden. Een windje van zee kan iets verkoeling brengen. In het binnenland wordt het nog veel warmer.

Centraal Europa

Duitsland
In eerste instantie herfstachtige dagen met (onweers)buien en wind. Geleidelijk neemt de buienactiviteit af en wordt de wind rustiger. Eind van de week wordt zonniger en droog met hogere temperaturen.

Oostenrijk
Het is een wisselvallige tijd. Soms schijnt een vriendelijke zonnetje, maar dan weer hoost het water naar beneden en is de hemel bedekt met donkere wolken. Ook kan het geregeld onweren. De temperaturen liggen in de middag boven de 20 graden.

Zwitserland
Er zijn tijden dat er een vrolijk zonnetje schijnt, maar soms pakken donkere wolken bijeen en kan het flink regenen. Bovendien is er kans op onweer. De temperatuur overschrijdt in de middag net de 20 graden.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.