Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

Zeist (weeronline.nl), 3 juli 2015

Het is in vele landen volop zomer met zeer hoge temperaturen en veel zon. Vanuit het zuiden is Spaanse hitte diep Europa binnengestroomd. Toch kan de zonneschijn soms bruut worden verstoord door onweersbuien.

West-Europa

Frankrijk
Het is de komende dagen warm, misschien wel heet te noemen. Op veel plaatsen wordt de 30 graden gemakkelijk overschreden. Het is zomer met veel zon, maar daarbij hoort ook kans op onweer. Vooral het westen lijkt gevoelig te worden voor wat meer bewolking en onweersbuien.

Groot Brittannië
Groot Brittannië houdt zoals gebruikelijk te maken wisselvallig zomerweer. Vaak is het zonnetje te zien, maar dan weer zijn er de donkere wolken en klettert de regen naar beneden. De middagtemperaturen liggen over het algemeen boven 20 graden en in Engeland kan lokaal de 30 graden worden bereikt.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is de komende dagen heerlijk zomerweer. Flink veel zonneschijn en af en toe een vriendelijke stapelwolk. Slechts sporadisch is kans op een bui. De middagtemperaturen liggen rondom de 30 graden. Ideaal voor een strandvakantie dus.

Italië
Zon, zon en nog eens zon met daarbij hoge temperaturen van 30 graden en meer. In de Alpenregio neemt echter de kans op meer bewolking en buien geleidelijk toe. Elders blijft het meestal droog, maar kan de dag worden afgesloten met een lokale onweersbui.

Portugal
De temperatuur heeft de stijgende lijn te pakken en in het binnenland wordt de 30 graden ruim overschreden. De zon schijnt met regelmaat, maar soms eist meer bewolking de aandacht op. Veel regen wordt er niet verwacht, hooguit enkele spetters in het noordwesten.

Spanje
Het is al warm, maar lijkt nog warmer te worden. In het binnenland zijn uiteindelijk temperaturen rond 40 graden mogelijk. De zon schijnt volop, maar soms kunnen lokaal donkere wolken ontstaan en geeft wat regen verkoeling.

Turkije
In de Turkse badplaatsen overschrijdt de temperatuur in de middag gemakkelijk de 30 graden. De zon schijnt en het is ideaal om op het strand te bivakkeren. Soms is er wel kans op een lokale onweersbui. In het noorden van het land is meer bewolking.

Centraal Europa

Duitsland
Het is echt zomer. De zon schijnt volop en de temperaturen stijgen de pan uit. Maxima liggen meestal ruim boven de 30 graden. Zoals gebruikelijk bij dit warme weer kan de dag soms worden afgesloten met een onweersbui.

Oostenrijk
De temperatuur ligt al hoog en lijkt nog hogere waarden te bereiken. De maximumtemperatuur ligt meestal dik in de 30 graden. De zon speelt een dominante rol in het weerbeeld. Toch kan de dag worden afgesloten met een stevige onweersbui.

Zwitserland
Middagtemperaturen van rond 30 graden en vaak nog meer. Vaak schijnt de zon, maar soms neemt de bewolking de overmacht en stijgt de kans op een onweersbui.


Matthijs van der Linden Matthijs van der Linden Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.