Zeist - 27 augustus 2014 - Af en toe trekken buienstoringen over de Alpen, maar er zijn toch ook vaak droge en vrij zonnige dagen. Het komend weekend belooft nat te verlopen, maar daarna is kans op warm, zonnig en droog weer. Een hogedrukgebied is daar verantwoordelijk voor. In Basel en Zürich is het ook eerst nog wisselvallig, Lugano kan al wel op zonnige en warme dagen rekenen. Maar ook daar volgt een nat weekend.

Activiteitenweer Zwitserland

Gezondheidsweer Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.