Zeist - 5 augustus 2015 - Er zijn flinke zonnige perioden en dat heeft gevolgen voor de temperatuur. In Bern stijgt de temperatuur stap voor stap richting 35 graden. Op grote schaal wordt het tropisch warm. De meeste plaatsen houden het droog, maar een lokale onweersbui is boven de hoge Alpen niet onmogelijk. In het weekend neemt de buiigheid flink toe. Daarna herstelt het zonnige en hete weer zich.

Activiteitenweer Zwitserland

Gezondheidsweer Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.