Zeist - 30 september 2014 - In de Portugese zon is het voorlopig prima toeven. In de Algarve wordt het circa 27 graden, op andere plaatsen zelfs nog wat warmer. In het weekend nadert een depressie vanuit het noorden. De bewolking neemt toe en volgende week worden vooral in het noorden ook buien verwacht. Over Madeira trekken wolkenvelden, maar is het deze week wel droog en warm. Volgende week neemt de kans op buien ook daar toe.

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.