Zeist - 28 juli 2014 - Een hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan slaagt er in om Portugal voorlopig in zijn greep te houden. Hierdoor is komende tijd veel zonneschijn te verwachten. Vooral in de kustgebieden trekken soms ook wat wolkenvelden over. De maximumtemperatuur loopt uiteen van een graad of 25 aan de zuidkust tot lokaal 35 graden in het binnenland. Eind van de week stijgt de kans op bewolking en buien.

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.