Weekverwachting: tijdelijk flink zacht

17 maart 2024, 19:15

Weekverwachting
Op een bank in de zon. Foto: Joop v.d. Kaa

Het wordt komende dagen warmer en daarbij is het vaak droog. Ideaal weer om te genieten van de ontluikende natuur. Hieronder lees je hoe lekker het weer komende dagen wordt en waarom je een voorgenomen wandeling niet zomaar moet uitstellen tot het weekend.

Na een bewolkte start met lokaal een paar buien wordt het maandagmiddag zonniger en blijf het op veel plaatsen droog. Met 13 tot 15 graden is de temperatuur niet bijzonder hoog, maar er staat weinig wind en daardoor is het in de zon echt heerlijk. Op een bankje in de zon kun je even flink opladen. Aan de noordwestkust is het met 10 graden wel wat frisser.

Daarna gaat de middagtemperatuur verder omhoog en woensdag is het met 15 tot 18 graden erg zacht voor de tijd van het jaar. Alleen op de Wadden blijft de temperatuur beneden de lenteachtige grens van 15 graden. Er zijn zonnige perioden, maar ook wolkenvelden en die kunnen dinsdag regionaal grijs weer veroorzaken en ook woensdagochtend is het een tijd grijs. Daarbij kan lokaal ook een beetje regen vallen. De wind houdt zich rustig en met droog weer is het al snel lekker buiten.

Op pad in de regen. Foto: Nely V Frankenhuyzen
Op pad in de regen. Foto: Nely V Frankenhuyzen

Nee hè, daar gaan we weer

Daarna maakt een matige westenwind een einde aan het lekkere lenteweer. Donderdag is het met 10 tot 14 graden al wat kouder en misschien halen we de 14 niet eens. Er is meer bewolking en er komen buien voor. Vrijdag en zaterdag zal het vaker regenen en steekt er een matige en aan de kust vrij krachtige wind op. In het weekend wordt het slechts 8 tot 11 graden en is tijdens buien kans op wat hagel of een klap onweer. Het lenteachtige weer lijkt dan weer lang geleden.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven