Nederland

Verschillende pollenconcentratie

Elke dag kunnen we wel enkele buien verwachten. De ene dag wat minder dan de andere, maar langdurig droog weer wordt niet verwacht. Daarbij is het vrij koel voor de tijd van het jaar. De hooikoortsklachten zijn dus meestal beperkt, maar bij droge perioden kunnen de boeiende kruiden voor hooikoortsoverlast zorgen.

De meest beruchte hooikoortsplant; de ambrosia, is aan zijn bloeiperiode begonnen. Het sterk allergeen pollen kan bij veel mensen klachten veroorzaken. Verder zijn er de andere kruiden, waarvan pollen van de bijvoet sterk allergeen is.

Sommige grassen zijn met de tweede bloeiperiode bezig. Het grootste gras, mais, geeft sterk allergeen pollen. Vooral in de buurt van een maisveld is dit voor hooikoortspatiënten te merken.

Komende dagen zijn er geregeld buien, waardoor we vaak te maken hebben met een schoongespoelde lucht. Tijdens droge perioden kunnen echter hooikoortsklachten de kop opsteken.

Verberg

Activiteitenweer Nederland

Gezondheidsweer Nederland

Meer opties en vergroten

Bomen

Grassen

Kruiden

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.