Nederland

Veel pollen in de lucht

De komende dagen is het op en top lenteweer met veel zon en aangename temperaturen. Dit levert echter wel veel overlast op voor hooikoortspatiënten. De boomsoorten, zoals de berk en de es bloeien volop. Vooral de berk geeft sterk allergeen pollen af. Richting het weekend neemt de kans op buien toe en leidt dit mogelijk tot enige verlichting.

De maand april is voor mensen met hooikoortsklachten voor boomsoorten geen prettige maand. De berk, es en de iep staan volop in bloei en met name de berk geeft sterk allergeen pollen af. Het weer werkt de komende dagen ook niet echt mee. De zon schijnt uitbundig en de temperatuur loopt op tot een graad of 20 in het binnenland. Het echte grasseizoen moet nog beginnen, maar hier en daar bloeien echter al een paar grassoorten. Veel mensen hebben hier last van, want ze zijn sterk allergeen.

Richting het weekend verliest het hogedrukgebied langzaam zijn grip op ons weerbeeld en krijgen lagedrukgebieden meer invloed. Dit levert vanaf vrijdag wisselvalliger weer op met een toenemende buienkans, waardoor er enige verlichting kan komen.

Verberg

Activiteitenweer Nederland

Gezondheidsweer Nederland

Meer opties en vergroten

Bomen

Grassen

Kruiden

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.