Nederland

Toename hooikoortsklachten

De komende periode raken de grassen langzaam uitgebloeid. Het hooikoortsseizoen is echter nog niet voorbij. De kruiden staan in bloei en de komende weken krijgen we met de ambrosia te maken. Stuifmeel van de ambrosia kan heftige hooikoortsklachten veroorzaken, zeker met het zonnige en warme nazomerweer aan het eind van de week.

Deze week zorgt een hogedrukgebied voor zonnig en vrij warm zomerweer. De eerstkomende dagen heeft de zon nog enige moeite, maar daarna komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Neerslag wordt deze week niet of nauwelijks verwacht. De combinatie van voldoende vocht in de bodem en droog nazomerweer zal de pollendruk doen toenemen.

De meeste grassoorten zijn inmiddels uitgebloeid, maar er staan nog steeds enkele soorten in bloei. De komende weken zal steeds minder graspollen worden waargenomen. De kruiden staan volop in bloei en verspreiden stuifmeel. De komende periode moeten we sterk rekening gaan houden met de ambrosia. Gelukkig is de ambrosia niet wijdverspreid, maar het pollen is wel sterk allergeen.
 

Verberg

Activiteitenweer Nederland

Gezondheidsweer Nederland

Meer opties en vergroten

Bomen

Grassen

Kruiden

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.