Nederland

Meer dan genoeg pollen

De komende dagen is het warm met veel zon en af en toe onweersbuien. Zolang er voldoende vocht is zullen planten uitbundig bloeien en dus stuifmeelkorrels aan de lucht afgeven. De pollendruk is al hoog en zal slechts lokaal en tijdelijk afnemen door een zuiverende (onweers)bui.

De pollendruk is niet altijd overal even groot. Een westenwind brengt "schone" zeelucht, waardoor in dat geval minder overlast in de kustregio's wordt verwacht. Een oosten- of zuidenwind voert daarentegen pollen van onze buurlanden aan, waardoor hooikoortsklachten alleen maar toenemen. Onweersbuien zijn er niet altijd en komen ook niet overal voor. Daarom kan de lucht slechts lokaal en tijdelijk worden gezuiverd.

De meeste grassen zijn uitgebloeid of gemaaid, maar er zijn er nog genoeg over om overlast te veroorzaken. Daarnaast wordt de tamme kastanje, door de zeer hoge temperaturen, gestimuleerd tot bloeien en kunnen last veroorzaken. Verder zijn er nog de kruiden en Linden, die mee doen aan het hooikoortsfeestje.

Verberg

Activiteitenweer Nederland

Gezondheidsweer Nederland

Meer opties en vergroten

Bomen

Grassen

Kruiden

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.