Nederland

Steeds meer pollen van grassen

De middagtemperatuur zet de komende dagen geleidelijk een daling in, maar het blijft desondanks behoorlijk groeizaam weer. Met enige regelmaat trekken buien over het land, die de lucht lokaal schoon kunnen spoelen. Maar droge perioden overheersen en daarmee blijft ook de hooikoortsoverlast aanwezig.

Een langdurige droge periode wordt voorlopig niet verwacht en dat lijkt natuurlijk gunstig voor iedereen die gevoelig is voor stuifmeel. De verwachtte neerslag valt echter in de vorm van buien en dat betekent dat de neerslag slechts lokaal valt en maar van korte duur is. Van verlichting is dan ook maar lokaal sprake.

Geleidelijk komen we op de hooikoortskalender verder in het seizoen. Pollen van bomen maakt steeds meer plaats voor stuifmeel van grassen. Er is nog wel berkenpollen aanwezig, maar het veel sterker allergeen graspollen gaat meer overlast veroorzaken. Ook komt het eerste stuifmeel van vroegbloeiende kruiden in de lucht.

Verberg

Activiteitenweer Nederland

Gezondheidsweer Nederland

Meer opties en vergroten

Bomen

Grassen

Kruiden

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.