Hitte

Weer Frangokástellon

Neerslagradar

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Frangokástellon

Neerslaggrafiek

Neerslagverwachting voor de komende 2 uur in Frangokástellon

24- uurs neerslagverwachting

Zon

Zonverwachting voor de komende 24 uur in Frangokástellon

UV:

health_uvindex_10
Zon komende 7 dagen

Weerbericht Griekenland

Zeer heet en zonnig

18 jun 2024 14:07 uur

Het is zeer heet voor de tijd van het jaar. Op grote schaal wordt het 30-35 graden en in het Griekse binnenland komen de maxima uit op 35-40 graden. Ook op Kreta en de eilanden in de Egeïsche Zee is het zeer warm met 30-35 graden. Ideaal weer dus om verkoeling te zoeken op de stranden. Daar waait vaak een wind vanaf het water. De zee heeft nu een temperatuur van ongeveer 24 graden en daarmee is de wind vanaf zee in deze tijd van het jaar echt nog verfrissend. En een duik in zee brengt nog meer verkoeling.

De dagen verlopen droog en zonovergoten, al kunnen boven het Griekse vasteland soms wel stapelwolken ontstaan. Slechts zeer lokaal mondt dat een keer uit in een bui. Volgende week neemt de buienkans in het noorden van het land toe. Elders zit de zomer stevig in het zadel. De temperatuur valt vanaf het weekend op het vasteland wel wat minder hoog uit met 33 graden in Athene.

Let op de zeer hoge zonkracht. Er wordt zonkracht 8-10 verwacht en dat betekent dat je huid in de tweede helft van de ochtend en in de eerste helft van de middag in minder dan 10 minuten tijd kan verbranden. Smeer je dus in met een hoge factor zonnebrandcrème. Ook eerder op de ochtend en later op de middag en aan het begin van de avond kun je nog verbranden.

Weersinvloed op gezondheidsklachten

Wat is vandaag de weersinvloed op gezondheidsklachten in Frangokástellon?

Meerdaagse gezondheidsverwachting

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven