Ettelgem

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
14° / 21°

morgen

 
14° / 21°

Hooikoorts weersverwachting

Toename hooikoortsklachten

De komende periode raken de grassen langzaam uitgebloeid. Het hooikoortsseizoen is echter nog niet voorbij. De kruiden staan in bloei en de komende weken krijgen we met de ambrosia te maken. Stuifmeel van de ambrosia kan heftige hooikoortsklachten veroorzaken, zeker met het zonnige en warme nazomerweer aan het eind van de week

Deze week zorgt een hogedrukgebied voor zonnig en vrij warm zomerweer. De eerstkomende dagen heeft de zon nog enige moeite, maar daarna komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Neerslag wordt deze week niet of nauwelijks verwacht. De combinatie van voldoende vocht in de bodem en droog nazomerweer zal de pollendruk doen toenemen.

De meeste grassoorten zijn inmiddels uitgebloeid, maar er staan nog steeds enkele soorten in bloei. De komende weken zal steeds minder graspollen worden waargenomen. De kruiden staan volop in bloei en verspreiden stuifmeel. De komende periode moeten we sterk rekening gaan houden met de ambrosia. Gelukkig is de ambrosia niet wijdverspreid, maar het pollen is wel sterk allergeen.

Verberg

De hooikoorts voor Ettelgem de komende 7 dagen

  ma 01 di 02 wo 03 do 04 vr 05 za 06 zo 07
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  ma 01 di 02 wo 03 do 04 vr 05 za 06 zo 07
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Ettelgem

Gezondheidsweer Ettelgem

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.