Weercijfer verklaard

Een weersverwachting bestaat uit veel onderdelen. Het vraagt om een complexe interpretatie om te bepalen of het nu juist wel of geen goed weer is of gaat worden. Om het de consument makkelijk te maken geven we het weer een cijfer. Hierdoor kan de bezoeker in een oogopslag zien of het goed of slecht weer is of gaat worden. Daarnaast geven we ook specifieke cijfers voor verschillende buitenactiviteiten.

Hoe werkt het weercijfer?

Het weercijfer is een objectieve beoordeling van het weer door middel van een automatische berekening. Onze meteorologen hebben hiervoor rekenregels opgesteld. Door middel van het weercijfer wordt in een oogopslag duidelijk of het uitstekend weer is, zeer slecht weer of iets daar tussenin. De weercijfers van 1-10 worden elke dag vergeven. Wind, wolken, regen, extreme kou, extreme hitte en mist zijn zaken die voor puntenaftrek zorgen. Een zonnige en droge dag met weinig wind scoort dan ook een 10!

Activiteitenweercijfers; van tennisweer tot korte rokjesweer

Verschillende activiteiten stellen natuurlijk andere eisen aan het weer. Daarom hebben we naast algemene weercijfers ook diverse sport- en activiteitenweercijfers beschikbaar, waarbij de weerparameters per activiteit verschillend worden meegenomen in de berekening. Voor fietsen is de temperatuur bijvoorbeeld minder van belang dan neerslag en wind, terwijl de temperatuur in het terrasweercijfer en strandweercijfer juist een grote rol speelt.

Voor het ontsteken van de BBQ is droog en warm weer, in de avond, eveneens een must, terwijl het voor een potje voetbal juist weer niet te warm moet zijn. Weeronline.nl heeft voor de dames het speciale korte rokjesweercijfer. Via de 14-daagse verwachting voor jouw plaats kun je op onze website vroegtijdig bekijken wanneer het korte rokje aan kan!

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.