Weeronline
Weeronline

  De komende dagen is het winters met zowel op woensdag als vrijdag een reële kans op sneeuw die blijft liggen. Naast eventuele problemen in het verkeer zal ook de Sint hinder ondervinden van het winterse weer.

  Witte pakjesavond

  Aangemaakt: 04 dec 2012, 10:36 uur

  Vandaag liggen de temperaturen boven nul en vallen vooral in de noordelijke helft buien met regen, hagel en mogelijk een klap onweer. In de avond en nacht naar woensdag kan de neerslag in het noorden en het zuidoosten van het land al een winters karakter krijgen.

  Stevige wind en sneeuwbuien tijdens pakjesavond

  Woensdag barst het winterweer los. In de ochtend valt in de zuidelijke helft van het land een mix van sneeuw, natte sneeuw en regen. Eind van de middag trekken vanuit het noorden (winterse) buien het land binnen. Aanvankelijk valt regen, maar gedurende de avond gaat de regen op steeds meer plaatsen over in (natte) sneeuw. Tijdelijk kan dan een sneeuwdek ontstaan. In de kustgebieden staat bovendien een stevige noordwestenwind. De Sint zal dan ook alle zeilen bij moeten zetten om de pakjes op tijd te bezorgen.

  Vrijdag opnieuw sneeuw, ook lange termijn koud

  Donderdag is er even rust in de tent met ruimte voor wat zon. Het is wel koud met maxima rond slechts 3 graden. Vrijdag volgt vanuit het westen een nieuwe storing en valt in de ochtend op veel plaatsen sneeuw, mogelijk meer dan 5 centimeter. Op de lange termijn is er een reële kans dat het winterweer aanhoud en de temperatuur zowel ’s nachts als overdag niet meer boven het vriespunt uitkomt.

  De komende dagen koud, vanaf het weekend grote spreiding met volgende week 50% kans op winter (Bron: KNMI)

  Door: Joralf Quist