Weeronline
Weeronline

  De voorjaarsvakantie komt eraan en traditioneel is dit een periode waarin veel mensen op wintersport in de Alpen gaan. Dit jaar kan ook dichterbij huis genoten worden van wintersport. In bijvoorbeeld de Ardennen en Winterberg zijn de skicondities dit weekend en ook volgende week vrij gunstig.

  Wintersport dicht bij huis

  Aangemaakt: 07 feb 2013, 13:43 uurSneeuwpret dichtbij huis

  Skiën in de Ardennen?

  Momenteel ligt in de hogere gebieden in de Ardennen al behoorlijk wat sneeuw. Baraque Michel en Botrange melden 20 centimeter. De langlaufgebieden zijn daar reeds geopend. In Ovifat en in het Luxemburgse Baraque Fraiture kan ook al afgedaald worden. De verwachting tot na het weekend is zeer gunstig. Zowel vandaag (donderdag) als morgen (vrijdag) komen sneeuwbuien voor en valt op een aantal plaatsen 3-4 centimeter verse sneeuw. Zaterdag wordt een prachtige dag om van de sneeuw te genieten. De zon schijnt, er staat weinig wind en de temperatuur blijft beneden het vriespunt. Zondag volgt een sneeuwstoring en valt in het gehele Ardennengebied zo’n 5 tot 10 centimeter sneeuw. Ook in de nieuwe werkweek valt van tijd tot tijd sneeuw en blijft de temperatuur het grootste deel van de dag onder nul.

  Of toch naar Winterberg?

  Winterberg ligt ongeveer net zo ver weg als de Ardennen en is ook een populaire wintersportbestemming voor dagjesmensen en voor degenen die liever wat dichter bij huis blijven. Momenteel is het in Winterberg volle bak winter. Er ligt 65 centimeter sneeuw op de top en 20 centimeter in het dal. Een groot deel van het skigebied is geopend, alleen de langlaufbaan is nog dicht. Zowel vandaag, morgen als zaterdag is kans op een winterse bui. Er komt dan nog zo’n 5 centimeter bij.  Zondag en in de nacht naar maandag trekt een sneeuwstoring over en wordt zo’n 8 centimeter sneeuw verwacht.  Ook na het weekend zijn de verwachtingen gunstig met maxima onder nul en regelmatig een beetje sneeuw.

  Door: Joralf Quist