Weeronline
Weeronline
  oranjefeest

  Warme Koningsdag met buien en zon

  Aangemaakt: 24 apr 2014, 10:09 uur

  De activiteiten rond Koningsdag krijgen te maken met een wisselend weerbeeld. Hoge temperaturen gaan hand in hand met kans op buien maar er is ook zeker regelmatig ruimte voor de zon. Qua temperatuur mogen we absoluut niet klagen, morgen is er zelfs kans op de eerste zomerse dag: in De Bilt maxima van 25 graden of meer.

  Warme en droge Koningsspelen

  Tijdens de Koningsspelen op vrijdag blijft het vrijwel overal droog met zonnige perioden. Met een oostelijke stroming wordt warme lucht aangevoerd en kan de temperatuur plaatselijk oplopen tot een zomerse 25 graden. Hiermee zouden we de eerste zomerse dag van 2014 kunnen meemaken!

  Oranje buienkans

  Pas in de loop van de dag ontstaan stapelwolken en neemt de kans op buien toe. Slecht nieuws voor de vroege Koningsnachtvierders. Als de buien eenmaal ontstaan kunnen ze tot ver in de avond aanhouden. Pas in de nacht wordt het overwegend droog. Hoe later je de stad in gaan hoe beter weer je zult treffen.

  Koningsdag lijkt ook droog te beginnen met vrij veel wolkenvelden en slechts af en toe wat zon. In de middag en avond kunnen enkele buien de kop op steken. Het wordt zeker niet koud met 17 graden aan zee tot 21 graden in het zuidoosten van het land.

  Koningin versus Koning

  Vorig jaar verliep de laatste Koninginnedag een stuk koeler met 13 graden, maar de zon was toen wel vaker te zien. Statistisch gezien valt Koningsdag een graad kouder uit dan Koninginnedag. Er valt gemiddeld meer regen op Koningsdag en tegelijkertijd is er meer zonneschijn. Dit jaar houdt zich dus niet geheel aan de statistieken. Zie:Koningsdag versus Koninginnedag

  Door: Amber Struijk