Weeronline
Weeronline

  De lente is weliswaar begonnen, maar het huidige weertype wil daar niets van weten. Zaterdag waait er een koude oostenwind en moet het zuiden rekening houden winterse neerslag en gladheid.

  Snijdende oostenwind, kans op gladheid

  Aangemaakt: 22 mrt 2013, 13:20 uurthermometer

  Gevoelstemperatuur

  Voor het gevoel is het soms kouder dan het feitelijk is. De komende dagen en vooral in het weekend waait er een straffe oostenwind. De temperatuur schommelt overdag rond het vriespunt, de gevoelstemperatuur zit daar ruim onder. Voor morgen komt de gevoelsthermometer niet boven -8! In de nacht en ochtend komt de gevoelstemperatuur uit tussen -10 tot -14. -14 is voor het noorden van het land. Als je van plan bent langdurig buiten te sporten, pas dan je kleding aan om onderkoeling te voorkomen.

  Kans op gladheid

  Vanavond en vannacht zijn er in het noordoosten nog brede opklaringen. In het zuiden en westen is het bewolkt. Aan het einde van de nacht kan in het zuiden van Zeeland wat (natte) sneeuw vallen. Zaterdag is er in het uiterste noorden soms ruimte voor de zon. In de rest van het land is het bewolkt en vanuit het zuiden neemt de kans op winterse neerslag toe. Boven de grote rivieren blijft het waarschijnlijk droog. De neerslag zal meest in de vorm van (natte) sneeuw vallen, maar ijzel is niet helemaal uitgesloten. In België is de ijzelkans veel groter.

  Na het weekend

  De winter laat het er volgende week nog niet bij zitten. Tot en met woensdag is het droog en af en toe zonnig. Tweede helft van de week wordt de verwachting onzeker en dringt zachtere oceaanlucht zich langzaam aan ons op.

  Door: Weeronline.nl