Weeronline
Weeronline

  35 graden: in deze populaire badplaatsen is het in de zomer vaak heet

  Aangemaakt: 26 mei 2019, 08:08 uur

  Vakantie is zon, zee en strand! Voor veel mensen is dit de ideale combinatie voor een geslaagde zonvakantie. Waar je moet zijn in de maanden juli en augustus? Eigenlijk is het in heel Zuid-Europa lekker weer, maar ook in Noord-Afrika kun je terecht als je van de zon wilt genieten. In deze populaire badplaatsen loopt het kwik in de zomer vaak op tot boven de 35 graden.

  Turkije

  Tijdens de zomermaanden is Turkije zeer populair onder zonliefhebbers. Zo zijn de Egeïsche Kust en de Turkse Rivièra de meest populaire zonbestemmingen. Door het mediterrane klimaat kennen beide regio’s warme zomers. De temperatuur in Antalya, Side en Belek kan al snel oplopen naar waarden tussen de 35 en 40 graden. Door de hoge temperaturen en droge zomers is de Turkse Rivièra de perfecte bestemming voor een heerlijke strandvakantie. Ook de Egeïsche Kust kent aangename temperaturen en veel zonneschijn. Een gemiddelde temperatuur van bijna 35 graden in de maanden juli en augustus maakt Marmaris een fantastische bestemming voor een zonvakantie. Met deze hoge temperaturen is het heerlijk om een verkoelende duik te nemen in de zee, waarvan de gemiddelde temperatuur rond 24 graden ligt.

  Egypte

  Voor hoge temperaturen kun je ook in Egypte terecht. Hier valt het hele jaar zelden neerslag en kan het van april tot en met oktober 40 graden worden. De kust van Egypte aan de Rode Zee is een zeer populair bestemming bij duikers en watersportbeoefenaars. De onderwaterwereld in zowel Hurghada als Sharm El Sheikh is bijzonder mooi en daarnaast is het zeewater altijd aangenaam warm. In de zomer loopt de zeewatertemperatuur zelfs al gauw op tot bijna 30 graden. Maar ook in andere populaire badplaatsen zoals Dahab, El Gouna en Taba is het goed toeven. Met een gemiddelde maximumtemperatuur van 35 graden zijn de zomers hier erg heet.

  Griekenland

  Door het mediterraan klimaat op de Griekse eilanden is het in de zomermaanden vaak erg warm en droog. Zeker in de maanden juni, juli en augustus ben je hier bijna altijd verzekerd van zon en een temperatuur boven 30 graden. Sterker nog, in juli en augustus kan het zomaar 40 graden worden op de eilanden in de Egeïsche Zee. Op Kreta, Zakynthos, Santorini en Corfu is de kans op temperaturen boven de 35 graden het grootst. Naast het aangename klimaat is er op de eilanden genoeg te doen en te zien. Doordat de zomers heet en droog zijn, is Griekenland ideaal voor een vakantie waarbij zon en warmte gegarandeerd is.

  Tunesië

  Je kunt eigenlijk altijd op warm weer rekenen in Tunesië. In de heetste maanden juli en augustus kan het kwik in de kustplaatsen oplopen naar meer dan 35 graden. Aan de oostkust van Tunesië ligt Sousse, één van de populairste badplaatsen voor een zonnige vakantie. Je kunt er vakantie vieren in luxe hotels en bijkomen aan mooie stranden. Hammamet ligt aan de noordoostkust van Tunesië. Ook hier kun je luieren tijdens jouw vakantie. Je vindt er kilometerslange zandstranden, waaraan je heerlijk kunt relaxen en zonnen. Ook in andere populaire badplaatsen zoals Monastir en Djerba moet je in de zomer voorbereid zijn op een vakantie waarin de temperaturen flink op kunnen lopen. Wie een zonvakantie naar één van de kustplaatsen wil boeken, is gegarandeerd van zonnig weer.

  Door: Marcel Korbee