Weeronline
Weeronline
  Overdekt winkelen bij regen

  Overdekt winkelen bij regen? In deze provincies kan dat!

  Aangemaakt: 12 okt 2019, 08:54 uur

  Waar ga je shoppen als het een dagje regent in Nederland? Gelukkig zijn er door het hele land prima winkelcentra waar je kunt slagen voor alles wat je nodig hebt zonder te verregenen of te verkleumen. Dus wil je overdekt winkelen bij regen? In deze provincies kun je zonder paraplu of regenjas je outfit bij elkaar shoppen.

  Noord-Holland

  Als het regent, is het niet zo prettig om uitgebreid te winkelen. In de winkels ben je misschien droog, maar in je tocht van winkel naar winkel word je behoorlijk nat. De oplossing? Ga overdekt winkelen. Bezoek bijvoorbeeld het bekendste overdekte winkelcentrum in Amsterdam. Magna Plaza is gevestigd in het voormalige hoofdpostkantoor, tussen het Paleis op de Dam en de Nieuwe Kerk. Dit winkelcentrum ademt een internationale sfeer. Je kunt hier kleding winkelen, leuke cadeaus scoren, iets lekkers eten en jezelf mooi laten maken.

  Foto: ANP

  Utrecht

  Je bent vast wel eens door winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht gelopen. Al is het alleen maar om bij de trein te komen die je moest halen, of om vanaf het Jaarbeursplein richting het centrum te gaan. De laatste jaren is er veel veranderd op Hoog Catharijne, met name door de grootscheepse verbouwing van het station. Maar ook het winkelcentrum is flink onder handen genomen. Er is een nieuwe entree en steeds meer winkels vinden de weg naar Hoog Catharijne om zich er te vestigen. Je vindt hier naast de kleine knusse eettentjes en boetiekjes ook internationaal bekende modeketens.

  Foto: ANP

  Zuid-Holland

  Het grootste Rotterdamse overdekte winkelcentrum is Alexandrium. Je kent Alexandrium vooral als woonboulevard, maar dit winkelcentrum is opgedeeld in drie delen. De megastores, de woonboulevard en het shopping center. In dit laatste deel vind je 140 winkels op het gebied van mode, accessoires, persoonlijke verzorging, kids, elektronica en natuurlijk de nodige horeca. Van een maatpak tot souvenirs en van grote ketens tot kleine, exclusieve winkels. Alles wat je nodig hebt, vind je in Alexandrium. Sta je na een dagje shoppen nog steeds met lege handen? In Rotterdam vind je ook het grootste winkelcentrum van Nederland. Zuidplein is met ruim 150 winkels en diverse horecagelegenheden een walhalla voor de echte shopaholics. Dus wil je overdekt winkelen bij regen? Dan is Rotterdam the place to be voor jou.

  Foto: Adobe Stock / Bits and Splits

  Noord-Brabant

  In het hart van dé technology & design stad vind je winkelcentrum Heuvel Eindhoven. De Heuvel is altijd dichtbij dankzij de uitstekende bereikbaarheid met openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid direct onder het centrum. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een plensbui over je heen krijgt. Winkelcentrum Heuvel Eindhoven is een van de mooiste winkelcentra van Nederland. Het gebouw lijkt op een modern kasteel en biedt onderdak aan honderd exclusieve winkels. De mooiste kleding, sieraden en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen zijn hier te vinden. Er zijn genoeg mogelijkheden om ergens lekker te eten en drinken. Hierdoor is Heuvel Eindhoven de perfecte locatie voor een dagje overdekt winkelen bij regen.

  Is het lekker weer om een dagje te winkelen? Je leest het in ons weerbericht.

  We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

  Foto: Adobe Stock / Mediteraneo (hoofdfoto)

  Door: Marcel Korbee