Weeronline
Weeronline
  vlinder

  Lentewarmte komt er aan!

  Aangemaakt: 08 apr 2013, 09:41 uur

  Schreven we gisteren nog dat er voor komend weekend kansen waren op warm weer, maar dat het nog onzeker was. Nu is het al een stuk duidelijker: zondag wordt warm. Zaterdag is mogelijk nog een overgangsdag.

  Download de weeronline.nl app:

  – Voor iPhone – Voor Android

  Tot het weekend

  De wind zoekt vanaf morgen de (zuid)westhoek op. De aangevoerde lucht komt van de Atlantische Oceaan en is niet warm, ook niet echt koud, maar wel vochtig. Het wordt wisselvallig weer met elke dag regen en gematigde temperaturen. Overdag is het 10-14 graden, in de nachten 3-7 graden. Van vorst is dus geen sprake meer, maar lente kunnen we het ook niet noemen. Als we er al een seizoen bij willen zoeken dan past ‘herfst’ het beste, zeker omdat er ook af en toe behoorlijk wat wind staat.

  Weerkaart vrijdagochtend: met een (zuid)westelijke stroming wordt milde lucht naar ons lang gestuurd.

  Weerkaart vrijdagochtend: met een (zuid)westelijke stroming wordt milde lucht naar ons lang gestuurd.

  Zaterdag

  Op zaterdag zien we de opbouw van hoge druk boven Italië/De Balkan. Tegelijkertijd diept een lagedrukgebied op de Atlantische Oceaan (ergens tussen Ierland en de Azoren) flink uit. Hierdoor wordt de aanvoer voor ons meer zuidelijk. Er komt een stroming vanuit Spanje via Frankrijk op gang. Het ziet er naar uit dat het in de zuidoostelijke helft van het land al wel 15 graden kan worden. Het weerbeeld daarbij: wolken en zon met mogelijk in de ochtend nog een enkele bui.

  Weerkaart zaterdagavond: echt warme lucht weet Nederland te bereiken vanuit het zuiden.

  Weerkaart zaterdagavond: echt warme lucht weet Nederland te bereiken vanuit het zuiden.

  Zondag

  In de nacht naar zondag bereikt de echt warme lucht naar verwachting ons land. Met flink wat zon schiet de temperatuur omhoog richting 20 graden. De laatste verwachtingen laten de middagtemperatuur in ¾ van het land zelfs boven de 20 graden uitkomen. Een echt warme lentedag dus. In gebieden dicht bij grote wateroppervlakken blijft de temperatuur wat achter. Aan het einde van de dag kunnen een paar buien ontstaan.

  Daarna

  Mogelijk wordt ook maandag nog een warme dag. Daarna wordt de verwachting behoorlijk onzeker, maar lijkt de kans groot op vrij normale temperaturen voor half april (12-15 graden).

  Door: Johnny Willemsen