Weeronline
Weeronline

  Komende avond grote kans op IJzel

  Aangemaakt: 08 dec 2012, 12:54 uur

  De komende avond kan het vanuit het noordwesten gaan ijzelen verwacht weeronline.nl. Een tijdelijke dooi-aanval zorgt ervoor dat het vanaf 18.00 uur gaan regenen, plaatselijk valt er natte sneeuw. Deze regen valt op een wegdek dat dan nog onder nul is. Als gevolg hiervan kan het in vrijwel het hele land spiegelglad worden.

  Met uitzondering van een smalle kuststrook lijkt het gehele land met de ijzel te maken te krijgen. Rond 20.00 uur ligt het neerslaggebied te noorden van de lijn Rotterdam/Emmen en trekt de uren daarna zuidwaards. De verwachting is dat de neerslag morgenochtend rond 6.00 uur het land verlaat.

  Helpt zout strooien

  Bij ijzel in deze vorm is  gladheidbestrijding een flinke uitdaging. Zout helpt weliswaar tegen de gladheid maar wordt door de regen steeds weggespoeld (vooral het geval bij ZOAB). Er moet dus continue gestrooid worden.

  De komende dagen

  Morgen verloopt de ochtend bewolkt en regenachtig. Er staat een stevige wind en ’s middags vallen regelmatig buien met tussendoor ook wat zon. Het wordt dan circa 4 tot 8 graden.

  Maandag stroomt koudere lucht vanuit het noorden het land binnen. Overdag zijn er lichte regenbuien en zonnige perioden. Het wordt maximaal een graad of 5. In de avond en nacht krijgt de neerslag meer een winters karakter en gaat het enkele graden vriezen. Dinsdag komen vooral in de kustgebieden sneeuw- en natte sneeuwbuien voor. Het binnenland maakt grote kans de dag droog door te komen met zon. Het wordt ’s middags 1 tot 4 graden.

  Door: Weeronline.nl