Weeronline
Weeronline

  Weer en gezondheid zijn dingen die onlosmakelijk met elkaar te maken hebben. Hoe vaak zeggen we niet:  “Ik trek die kou niet meer”, “Ik kan niet tegen die vochtige omstandigheden”, “Oh wat is het broeierig, ik krijg er hoofdpijn van”? Vooral mensen die al last hebben van bepaalde aandoeningen, kunnen sterk afhankelijk zijn van het weer. Als jij last hebt van reuma of migraine kun je vanaf nu op onze website terecht om te zien wat de invloed is van het weer op jouw klachten!

  Gezondheidsweer uitgebreid met reuma en migraine

  Aangemaakt: 23 apr 2013, 09:59 uur

  Reumapatiënten gebaat bij warme en droge omstandigheden

  Koude en vochtige omstandigheden veroorzaken meer pijn en stijfheid bij reumapatiënten. Warme en droge condities zorgen voor een betere doorbloeding van het lichaam en een verlichting van de reumaklachten. Wanneer de luchtdruk snel daalt en wanneer het onweert worden de reumaklachten ernstiger. De reuma weerverwachting laat zien of naar aanleiding van het weer meer of minder pijn valt te verwachten. De verwachting is te verkrijgen op landniveau, maar ook op plaatsniveau.

  reuma Nederland

  Een voorbeeld van de reuma weerverwachting

  Weer heeft grote invloed op migraine klachten

  Migraine is de meest weergerelateerde gezondheidsklacht die er bestaat. Stress is de meest voorkomende aanleiding tot het optreden van hoofdpijn of migraine. Het weer kan de klachten versterken. Dalende luchtdruk, extreme hitte, extreme kou, hoge luchtvochtigheid, een sterke windtoename, onweer en fel zonlicht kunnen de klachten flink verergeren. De migraine weerverwachting laat zien of naar aanleiding van het weer meer of minder pijn valt te verwachten.

  Migraine pagina voor Amsterdam. Afgezien van de hoge luchtvochtigheid is het weer de migrainepatiënten gunstig gestemd.

  Voorbeeld van de migraine pagina voor Amsterdam.

  Griepweer, Hooikoorts en Zonkracht

  Naast de migraine en reuma pagina’s zijn op onze website ook gezondheidspagina’s voor griep, hooikoorts en zonkracht te vinden. De griep weerpagina is de afgelopen winter gelanceerd. Koude en droge omstandigheden zijn ideaal voor griepvirussen om zich te manifesteren. Onlangs bleek uit een persbericht van onderzoeksinstituut Nivel dat de griepepidemie, waarschijnlijk dankzij de koude en droge winter, al 17 weken woedt. De langste griepgolf in 20 jaar tijd!

  De hooikoortsverwachting en zonkrachtpagina zijn al jaren een begrip bij Weeronline.nl. Met de groeizame omstandigheden van de afgelopen tijd zijn de hooikoortsklachten toegenomen. Met het toenemen van de zonkracht is het belangrijk om op zonnige dagen niet te lang onbeschermd in de zon te verblijven. Na een lange winterperiode is de huid niet meer gewend aan de zon en zal bij zonnig weer gemakkelijk verbranden. Check voor je een hele dag buitenactiviteiten onderneemt eerst de zonkrachtverwachting van Weeronline.nl.

  Door: Jaco van Wezel