Van amateur naar goede weerfotograaf met déze tips!

12 februari 2022, 15:00

Video

Met de mobieltjes van tegenwoordig kan bijna iedereen op elk gewenst moment een foto maken, maar hoe schiet je nou het perfecte plaatje? Laura volgde vijf bekende weerfotografen om zo tips te verzamelen over hoe je dé perfecte weerfoto maakt. Hieronder staan hun tips en persoonlijke verhalen.

Voor de vijfde en laatste aflevering reist Laura naar het oosten van Overijssel. Tijdens een wandeling op het landgoed rond kasteel Twickel legt Nicky Wagenvoort uit wat een foto nou echt goed maakt. Tot slot heeft ze nog een advies voor het geval je als beginnend fotograaf twijfelt of het onderwerp van je foto wel mooi genoeg is. Bekijk al het werk van Nicky op Instagram.

Maak jij met behulp van de tips nu ook mooie plaatjes? Deel ze dan op Instagram met de hashtags #mijnweerfoto en #weeronline, en wie weet delen we hem wel op onze pagina! Check ook meteen onze @weeronline Instagram-pagina voor mooie weerfoto's!

Deze vierde aflevering gaat over compositie. Jos Hebben legt aan Laura uit hoe je in een groots en leeg landschap toch een hele leuke foto kunt maken. Naast goede tips vertelt hij ook waarom weerfotografie een bijzondere rol in zijn leven speelt. Volg Jos op Instagram.

Is het met deze tips gelukt om een hele mooie foto te maken of misschien ben je al heel geoefend in het maken van schitterende foto's? Stuur jouw mooiste foto dan naar ons op voor de Weeronline kalender 2023. Hoe je dat doet lees je hier.

Tijdens de derde aflevering heeft Laura pech met een grijs weertype, maar toch weet Marinus nog mooie plaatjes te schieten! Hij geeft handige tips om goed voorbereid op pad te gaan. Wil je meer zien van Marinus de Keijzer? Volg hem hier op Instagram.

In de tweede aflevering volgen we fotograaf Ab Donker. Hij weet van alles te vertellen over het gebruik van de belichtingsdriehoek om je foto's te optimaliseren. Wil je meer zien van Ab? Volg hem hier op Instagram.

In de eerste aflevering volgen we fotograaf Ton ten Brinke. Laura begint al met een grove beginnersfout.. Wil je meer zien van Ton? Volg hem hier op Instagram.

Weerfoto's stromen binnen

De foto's met #mijnweerfoto #weeronline op Instagram stromen binnen!

Author Image

Redactie

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black