Weeronline
Weeronline

  Eerste strooiwagens de weg op geweest

  Aangemaakt: 27 okt 2012, 07:18 uur

  Afgelopen nacht is er voor het eerst gestrooid in delen van het land. In Zuid-Holland,Gelderland en Limburg was dit nodig op stalen bruggen aldus de meteorologen van weeronline.nl. Het wegdek op deze bruggen komt over het algemeen als eerste onder nul.

  De temperatuur kwam voor het eerst in grote delen van het land onder de vriespunt. Ten oosten van de lijn Groningen, via Rotterdam naar Roozendaal werd het -1 tot -2, in Twente daalde het kwik zelfs tot -5. Gisteravond is het in het grensgebied tussen Groningen en Friesland zelfs de eerste natte sneeuw van het jaar waargenomen.

  Overgang naar wintertijd met plaatselijk matige vorst

  Bij de overgang naar de wintertijd kan het nog behoorlijk kouder worden dan afgelopen nacht. Plaatselijk kan het matig gaan vriezen, -5 is niet ondenkbaar.

  Dit weekend hebben we de handschoenen dus voor het eerst echt nodig. Maar onaardig weer is het zeker niet. Vandaag start fris met op veel plaatsen lichte vorst. Met het opkomen van de zon zal het kwik al snel boven het vriespunt uitkomen. Er is een afwisseling van stapelwolken en tussendoor zijn er soms felle opklaringen met typisch Hollandse wolkenluchten.. Alleen in het noordelijk kustgebied komt af en toe een bui voor. Het wordt ’s middags hooguit 8 graden. Er waait daarbij een meest matige noordenwind.

  Morgen lijkt een groot deel van de dag op het weerbeeld van vandaag, maar later op de dag neemt de bewolking toe. Het blijft wel droog en de temperatuur stijgt naar ongeveer 9 graden.

  Vorig jaar was het bij het ingaan van de wintertijd nog een graad of 12 als minimumtemperatuur.

   

  Door: Weeronline.nl