Dit zijn de tien populairste foodmarkets van Europa

18 augustus 2022, 06:59

Bestemmingen
Beeld: EzPzPics via Pixabay

Op reis is het proeven van lokale specialiteiten net zo belangrijk als het bewonderen van bezienswaardigheden. De beste plaats om dit te doen, is natuurlijk de markt. Elke markt heeft zijn eigen karakter met intense smaken en geuren. We hebben de 10 populairste foodmarkets van Europa voor je op een rij gezet.

Borough Market – Londen

Op de eerste plek staat de Borough Market in Londen. Deze overdekte, Victoriaanse markt ligt in de wijk Southwark, dicht bij de London Bridge en de Tower of London. Het is de beroemdste en oudste levensmiddelenmarkt van de stad. Ter plaatse bieden niet minder dan 130 handelaars (bakkers, visverkopers, slagers, enz.) Britse en internationale kwaliteitsproducten aan. Kaas, oesters, thee, olijfolie… De Borough Market is niet zonder reden het populairst.

La Boquería – Barcelona

Deze topattractie aan de Ramblas van Barcelona staat met recht op de tweede plek. La Boquería is tegenwoordig een van de meest iconische plaatsen van de stad. Het werd gebouwd op de plek waar het voormalige klooster van Sint-Jozef stond. De officiële opening vond plaats in 1853. Op de 2500 vierkante meter staan meer dan 300 kleurrijke en smaakvolle kraampjes. Van vlees en vis tot groenten, fruit, specerijen, smoothies en andere Spaanse specialiteiten.

Markthal – Rotterdam

De Rotterdamse Markthal heeft de derde plek binnen Europa veroverd. Deze overdekte markt biedt plek aan maar liefst honderd kraampjes met vers voedsel, vijftien winkels en acht restaurants. Het aanbod is internationaal. Van Zuid-Spaanse vis tot Braziliaanse koffie en natuurlijk Nederlandse kaas. Naast al het lekkers, is de markthal zelf ook een lust voor het oog. De enorme binnengevel is namelijk bedekt met het kunstwerk Hoorn des Overvloeds dat 11.000 m² groot is.

Beeld: Peter Grosse / Pixabay 
Beeld: Peter Grosse / Pixabay 

Viktualienmarkt – München

De beroemdste markt van München, de Viktualienmarkt, begon ooit op de Marienplatz. In die tijd boden boeren graan en verse producten aan de inwoners aan, maar al snel verhuisde het naar het huidige gebouw om plaats te bieden aan meer verkopers. Tegenwoordig ligt het in het hart van de stad en is het een levendige ruimte van 22.000 vierkante meter met meer dan 140 stands. Er zijn niet alleen verse, biologische en gastronomische producten voor de wekelijkse boodschappen, er kan ook een hapje en een koud biertje genuttigd worden.

Naschmarkt – Wenen

Deze beroemde Weense markt is een hotspot voor de locals dankzij het internationale culinair aanbod en steeds meer trendy eetgelegenheden. Met ongeveer 120 kraampjes en bars, een gezellige sfeer en de iconische zaterdagse vlooienmarkt, is de Naschmarkt een must tijdens een bezoek aan Wenen. Van biologische groenten tot Israëlische en Oostenrijkse specialiteiten: keuze genoeg. Urbanek is de plek voor plaatselijke kazen en een glas wijn, Eisernen Zeit bereidt de typische Weense keuken.

Torvehallerne – Kopenhagen

Een overdekte markt met strakke lijnen, felle kleuren en heel veel eten. Het is geen verrassing dat deze beroemde Deense markt op nummer zes staat; Kopenhagen is namelijk uitgegroeid tot een gastronomische hotspot, die elk jaar drommen hongerige bezoekers trekt. De Torvehallerne is een paradijs voor streekproducten, waaronder allerlei soorten brood, kaas en verse vis. Voor een snelle lunch is de Smorrebrod, de beroemde, Deense sandwich, de uitkomst eventueel met haring of zalm. Ook de frikadeller, gehaktballetjes, kabeljauw, schelpdiersalades en Sommerbuk moeten geproefd worden.

Beeld: Hans Braxmeier / Pixabay 
Beeld: Hans Braxmeier / Pixabay 

Mercado de San Miguel – Madrid

Met meer dan tien miljoen bezoekers per jaar wordt de Mercado de San Miguel sinds 2009 beschouwd als de tempel van de Spaanse gastronomie. In 1916 begon deze markt als levensmiddelenmarkt. En het valt ook nu nog op door zijn prachtige ijzeren architectuur – een van de weinige gebouwen van dit type in de stad. De dertig kramen bieden Spaanse kwaliteitsproducten zoals tapas met zeevruchten, kaas voor fijnproevers, vlees en andere verse en typisch Spaanse producten. De ambachtelijke ijsjes van topchef Joan Roca zijn ook een must.

Leadenhall Market – Londen

Een markt in het hart van Londen, zowel binnen als buiten, met prachtige 14e-eeuwse architectuur, en zo magisch dat hij als inspiratie diende voor Diagon Alley in de Harry Potter-films. Leadenhall Market is niet alleen een fijn voor de smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog en zeer fotogeniek. Er zijn trendy bars, winkels en restaurants en het aanbod is internationaal: van sushi tot Koreaanse bibimbap, van tortilla’s tot pizza, allemaal vergezeld van uitstekende cocktails en wijnen.

Old Spitalfields Market – Londen

De derde en laatste Londense markt in de top tien is een mix van vintage kleding, street food en kunst. Op de plek waar deze overdekte markt nu staat, hebben al meer dan 350 jaar verschillende markten hun standplaats gehad. De combinatie van hippe merken onder een historisch dak maken het extra bijzonder. De 41 voedsel- en drankkraampjes zorgen dat de smaakpapillen niets te kort komen. Van Franse crêpes tot Chinese dumplings en Napolitaanse pizza; een gastronomische wereldreis gegarandeerd.

Kauppatori – Helsinki

Een van de belangrijkste straatmarkten van Finland vindt plaats op het Kauppatori (marktplein) van Helsinki. Het plein grenst aan een kant aan de Oostzee en aan de andere kant ligt het stadspark Esplanade. Ook liggen er enkele bezienswaardigheden zoals het Presidentieel Paleis en het Stadhuis. Vanaf de markt is het een korte boottocht naar vesting Suomenlinna en eiland Korkeasaari.

Bron: goodbye.be

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven