Dit zijn de 10 leukste stadsstranden van Nederland

22 juli 2021, 08:01

Voor zon en zand in eigen land hoef je echt niet per se de Noordzee op te zoeken. We tippen de 10 leukste stadsstranden in hartje stad in Nederland. Ben jij klaar om te onthaasten met een lekker drankje?

1. Bekijk een filmpje in Utrecht

Van Strand Oog In Al wil je nooit meer weg – je kunt er genieten van speciaalbiertjes, livemuziek en filmvoorstellingen met draadloze koptelefoons. Kortom, het perfecte stranddagje.

2. Gooi een balletje op in Groningen

Vanuit het centrum zit je binnen een paar minuten met je kont in het zand op Stadsstrand Groningen. Je bent hier ook aan het goede adres voor een potje beach-volleybal of jeu de boules. Maar je kunt er natuurlijk ook van het zonnetje genieten. Kijk voor meer informatie op de website van Visit Groningen. 

Beachvolleybal op het stadstrand

Foto: Burry van den Brink

3. Leer suppen in Leeuwarden

Op zoek naar iets meer actie? Neem dan een SUP-les en ontdek de pittoreske binnenstad van Leeuwarden vanaf een board. Uitgesupt? Je zit je zo weer aan de bar voor een drankje.

4. Ga bootcampen in Zwolle

Wit zand, palmbomen en strandstoelen sieren in de zomer het Rodetorenplein in Zwolle. Maar het blijft hier niet bij zonnebaden; er staan ook plenty activiteiten op de agenda, waaronder bootcamp, yoga en kookworkshops. Kijk voor meer informatie op stadsstrand-zwolle.nl

Zomerweer in juli (bron Willy Bonnink-Naves)

Foto: Willy Bonnink-Naves

5. Plof neer in Almere

In de haven van Almere vind je een zwemstrand dat zich perfect leent voor een dagje niksen. Klap je strandstoel uit en geniet van het uitzicht op het Gooimeer, of neem een drankje de gezellige strandbrasserie De Jutter.

6. Woon een concert bij in Harderwijk

Het Harderwijkse strandleven speelt zich af rondom strandtent Walhalla. Ook op dit strand is weer genoeg te beleven, van een potje beachvolleybal tot leuke optredens.

Bbq in de zomer

7. Huur je eigen barbecue in Alkmaar

Genieten van de ondergaande zon met je voeten in het zand? Het kan in het centrum van Alkmaar. Stadsstrand De Kade heeft aan alles gedacht; op warme zomeravonden kun je zelfs je eigen barbecue huren om je vlees te garen. Genieten! 

8. Haal een ijsje in Rotterdam

In het noordoostelijkste puntje van Rotterdam vind je het brede Strand Nesselande, waar je de massa ontloopt. Faciliteiten liggen op loopafstand, van een drogisterij tot een ijssalon.

Nesselande, Rotterdam

Foto: Sahida-Vermaas-Bilal

9. Gooi de heupen los in Breda

Op het Bredase Belcrum Beach kun je onder andere terecht voor livemuziek van bands en dj’s. Op woensdag zijn er kinderactiviteiten terwijl de donderdag juist in het teken staat van senioren. Bekijk de agenda voor aankomende evenementen.

10. Ga het water op in Roermond

De Maasplassen bij Roermond vormen samen het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Maar ook op het droge kom je aan je trekken. Je vindt er een groot scala aan beachclubs en ligstranden. Kijk voor meer informatie op de website van Hart van Limburg.

Hoofdfoto: Gerrit Draaisma

Bron: columbustravel

Door: Redactie

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black