Weekendweer: op zoveel zon kun je dit weekend rekenen

09 juli 2021, 07:50

Weekendverwachting
Wandelaars aan het strand tijdens een koele dag in de zomer met vrij veel bewolking

Verlang jij naar een lekker zonnig en warm weekend of heb je toch liever wat koeler weer met af en toe een buitje voor de natuur? In dit weekendweerbericht vertellen we je op hoeveel zon je dit weekend kan rekenen en wat het beste moment is om lekker naar buiten te gaan.

Net als de afgelopen weken is het dit weekend typisch Nederlands zomerweer. Dat betekent zonnige perioden, maar ook een paar buien; niet al te warm, maar ook niet koud. Zaterdag is het nog een tijd lekker weer. Vooral in de ochtend kun je genieten van zonnige perioden en je paraplu heb je zeer waarschijnlijk niet nodig. Zaterdagmiddag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en krijgt het zuiden en later ook het midden met buien te maken. Deze buien zijn lokaal fel met onweer en dan komt de regen even met bakken uit de lucht.

Voor de buien uit loopt de temperatuur op naar 19-23 graden; prima weer dus om lekker buiten te zijn. En omdat er weinig wind staat, voelt het zelfs een beetje broeierig aan. Ook zaterdagavond hebben we met buien te maken. Heb je een tuinfeest gepland, dan is een partytent een ‘must’, want op veel plaatsen regent het.

60aadcdd-toon-boons-weer-lente-2021-v2-1280x600
60aadcdd-toon-boons-weer-lente-2021-v2-1280x600

Foto: Toon Boons

Zondag vaak droog

Na de regen van zaterdagmiddag en -avond komt zondag de zon weer tevoorschijn. Zonnige perioden en stapelwolken wisselen elkaar af en vooral in de middag kunnen enkele buien ontstaan. De meeste buien zijn voor de oostelijke helft. In het westen verloopt de zondag grotendeels droog. Met een graad of 22 is het prima weer voor een T-shirt, korte broek of rok!

Weten of het na het weekend warmer wordt? Je leest het in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: Carla Versteege

Author Image

Yannick Damen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black