Weeronline
Weeronline

  Kans op een onweersbui in Vogezen-etappe donderdag

  Aangemaakt: 09 jul 2019, 12:33 uur

  Na een zonnig begin van de Tour de France is precies tijdens de eerste echte bergetappe kans op onweer. Tijdens de Vogezen-etappe met zeven beklimmingen, inclusief finish op La Planche des Belles Filles, is vooral in de tweede helft van de middag kans op fikse buien. De heuvelachtige etappe van morgen verloopt zonnig.

  De etappe van donderdag brengt de renners van Mulhouse naar La Planche des Belles Filles. Onderweg moet ook flink geklommen worden, onder andere op Le Markstein en de Ballon d’Alsace. De etappe start om 13:05 uur en de finish zal ergens tussen 17:30 en 18:00 uur zijn. Zeer waarschijnlijk verloopt het begin van de etappe droog en in Mulhouse is het om 13:00 uur een graad of 24. Al snel gaan de renners noordwestwaarts de Vogezen in en daar neemt de kans op een onweersbui toe. In de hogere delen van de Vogezen is het maximaal een graad of 18 en tijdens een felle bui ligt de temperatuur een aantal graden lager. Wind is er nauwelijks.

  Morgen nog volop zon

  De etappe van morgen gaat van Saint-Dié-des-Vosges naar Colmar en bevat vier beklimmingen van de tweede en derde categorie. Na de laatste beklimming volgt nog een kort vlak stuk naar de finishplaats. Het is morgen tijdens de etappe volop zonnig en de temperatuur ligt rond 25 graden. De wind is zwak of matig en waait uit het noorden.

  Foto: EPA

  Door: Johnny Willemsen