Weekverwachting: eerst buiig, later vaker droog

09 mei 2021, 19:15

Zomers weer wil het voorlopig niet worden. Sterker nog: de temperaturen liggen later in de week weer duidelijk onder het langjarig gemiddelde. Op maandag en dinsdag komen regelmatig buien voor. Ook later in de week houden we het niet helemaal droog, maar overheersen de droge momenten wel en schijnt ook regelmatig de zon.

Maandag wordt het 15 graden op Vlieland tot 21 graden in het zuidoosten. Dinsdag wordt het 15-19 graden. Dit zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld is wisselvallig met op beide dagen regelmatig buien. Maandagmiddag is er in het westen, midden en noorden van het land ook flink wat ruimte voor de zon. Dinsdag is er in het hele land veel bewolking.

Zon zonnig bootje
Foto: Bert Daems op zondag 9 mei 2021 - Noordlaren Groningen

Foto: Bert Daems

Droger, maar ook weer frisser 

Vanaf woensdag zien we de zon weer iets vaker, maar er blijft dagelijks kans op een enkele bui. De temperatuur gaat iets omlaag en de maxima liggen eind van de week tussen 13 graden op de Waddeneilanden en 17 graden in Limburg. Hiermee is het aan de koude kant voor half mei. Middagtemperaturen tussen 15 graden in het noordwesten en 19 graden in het zuidoosten zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.

In de nachten koelt het dan af naar een graad of 6 en op beschutte plekken kan het kwik aan de grond dalen tot het vriespunt. 

Mogelijk komt de temperatuur tijdens het komende weekend zelfs nog wat lager uit, maar dit is nog onzeker. De kans op zomers warm weer is voorlopig echter nihil. 

Volg de ontwikkelingen ook via het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Hoofdfoto: Joan Vos

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook