Weeronline
Weeronline
  herfstvakantie regio zuid

  Warm begin herfstvakantie regio zuid

  Aangemaakt: 09 okt 2019, 06:36 uur

  Dit jaar start de herfstvakantie in regio zuid warm met op zondag maxima van 20-23 graden. Daarbij is het licht wisselvallig met kans op buien, maar ook perioden met zon. Gedurende de herfstvakantie daalt de middagtemperatuur geleidelijk naar 15 graden en voor oktober is dit een normale waarde. Er zijn enkele buien en ook droge dagdelen met zon.

  Er is een warm weekend op komst en de hoogste maxima zijn voor de regio waar de herfstvakantie dit jaar het vroegst valt. In Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en de zuidelijke delen van Gelderland wordt het zaterdag 18-19 graden. Zondag wordt het met 20-22 graden een warme dag en kan het in Limburg en het oosten van Noord-Brabant zelfs 23 graden worden. Daarbij is regelmatig ruimte voor de zon, maar er zijn zeker ook wolkenvelden met kans op een bui. In het zuidoosten van het land is het waarschijnlijk het zonnigst.

  Het vooruitzicht naar volgende week geeft wisselvallig weer met dagelijks kans op buien. Vooral maandag moeten we met enkele buien rekening houden. De dagen daarna zijn er minder buien en kunnen we ook droge dagdelen met wat zon verwachten.

  Geleidelijk dalende temperatuur

  Op maandag wordt het nog circa 19 graden. Daarna gaat de maximumtemperatuur dagelijks een graadje omlaag en aan het einde van de week wordt het 15 graden. Dit is voor Zuid-Nederland overigens een hele normale middagtemperatuur voor half oktober.

  Vorig jaar begon de herfstvakantie in regio zuid zomers

  De herfstvakantie in regio zuid van 2018 begon met zomers weer. Op 13 oktober werd het zelfs recordwarm met 27-28 graden. Tot en met de 17e kwam de temperatuur boven 20 graden uit, maar daarna zakte de middagtemperatuur naar een graad of 15. Daarbij bleef het wel overwegend droog met regelmatig zon.

  Lees ook het weerbericht Nederland.

  We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

  Foto: ANP

  Door: Johnny Willemsen