Twee toeristen gedood door bliksem op Mallorca

08 september 2022, 21:08

Onweer
Bliksem. Foto: ANP / EPA / Yahya Arhab

Een Duitse en een Zwitserse toerist zijn donderdag op Mallorca dodelijk getroffen door de bliksem. De twee mannen waren op een strand in Cala Mesquida, een populaire baai in het noordoosten van het Spaanse eiland, toen het noodweer plotseling toesloeg, meldt de politie. De Duitser was 51 jaar, de Zwitser 65.

De mannen kenden elkaar niet. Een van hen werd getroffen toen hij zijn parasol wilde dichtdoen tegen de regen. Hij was op slag dood. De bliksem schoot vervolgens door naar de andere man, ongeveer 15 meter verderop. Hij stierf kort daarna ondanks inspanningen van reddingswerkers. De echtgenote van een van de mannen heeft psychologische hulp aangeboden gekregen.

De Spaanse weerdienst had aanvankelijk zonnig weer met wat wolken en hooguit een paar regendruppels voorspeld. In de namiddag kwam er plots een waarschuwing voor onweer en hevige regenval in het noordoosten van het eiland. De komende dagen kunnen er nog meer onweersbuien komen. Volgende week keert de hitte terug op het populaire vakantie-eiland en worden temperaturen tot 37 graden verwacht.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven