Komende dagen ook erg warm in buurlanden

08 augustus 2022, 13:00

Hitte
Hitte, foto: ANP / ROBIN UTRECHT

Niet alleen in Nederland wordt het de komende dagen warm, ook in de nabijgelegen landen wordt het behoorlijk heet. Duitsland krijgt te maken met vergelijkbare temperaturen van 30 tot 33 graden, maar in Frankrijk wordt het nog een stuk heter.

Deze week komt het mogelijk tot een officiële hittegolf in Nederland. Waarschijnlijk wordt het in De Bilt van dinsdag tot tenminste zondag 25 graden of warmer. Daarbij kan de temperatuur donderdag, vrijdag en zaterdag in Midden-Nederland boven 30 graden uitkomen. Mocht het tot een officiële hittegolf komen, dan is dat voor het eerst in twee jaar. De laatste keer dat De Bilt met een hittegolf te maken had was namelijk in augustus 2020.

Lees ook: wat te doen bij extreme hitte

In België geldt momenteel in bijna het hele land code geel vanwege de mogelijke hittegolf. Die waarschuwing wordt door het Belgisch weerinstituut KMI opgeschaald tot code oranje in het binnenland, aangezien er voor het einde van de week temperaturen van meer dan 32 graden worden verwacht.

In Frankrijk wordt het de komende dagen nog een stuk warmer. Vanaf woensdag wordt het ruim 35 graden in grote delen van het land. De temperatuur loopt gestaag op met vrijdag en zaterdag voorlopig als heetste dagen. Dan wordt het in Frankrijk van de Dordogne tot aan Parijs 37 graden. Zo heet als in juli, toen het kwik tot ruim 40 graden uitkwam, wordt het waarschijnlijk niet.

Blijf op de hoogte over de weersituatie in heel Europa met ons uitgebreide Europees weerbericht.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven