Onweersbuien aan begin Moederdag

08 mei 2021, 13:00

Zondagochtend maken het midden en westen kans op enkele regen- en onweersbuien. Toch zal Moederdag niet in het water vallen, want de buien trekken weg en daarna wordt het warm met ook zonnige perioden. Ook als de zon een tijdje verdwijnt is het lekker weer met temperaturen van meer dan 20 graden. Uiteindelijk wordt het 22-27 graden.

Kijk niet vreemd op als het op Moederdag tijdens het ontbijt of de brunch even onweert. Zondagochtend kan een buiengebied over het midden en vooral het westen van het land trekken. Dit betekent niet dat het een verregende dag wordt, integendeel. De buien trekken via het noorden weg en dan zijn er zonnige perioden en wordt het warm. Ideaal weer om Moederdag lekker in de tuin te vieren. Ook als het een tijdje bewolkt is is de temperatuur prima. Dit komt doordat de zuidenwind zeer zachte lucht aanvoert. Dit is een groot verschil met het weer van afgelopen week, waarbij je in de schaduw echt je winterjas nodig had.

Zondagmiddag wordt het op grote schaal 22-25 graden en in het zuidoosten kan het 26 of zelfs 27 graden worden. Er is dan een kleine onweersdreiging, maar op veel plaatsen zal het droog blijven. Pas in de loop van de avond neemt de kans op onweersbuien flink toe. Deze ontstaan boven Frankrijk en komen met de wind onze kant op.

Blijf op de hoogte van de meest actuele verwachting en lees het weerbericht van heel Nederland

Foto: Jurgen den Ouden

Door: Matthijs van der Linden

Reageer via Facebook