Weekverwachting: onstuimige week met hoge temperaturen

10 maart 2020, 06:34

Weekverwachting
weerfoto0903-1280x600
weerfoto0903-1280x600
weerfoto0903-1280x600

Opnieuw krijgen we een onstuimige week. Dinsdag tot en met donderdag waait het flink en aan zee waait de zuidwester krachtig tot hard met zware windstoten van 75 tot soms 90 km/uur. Bovendien regent het vaak, maar koud is het deze week niet. De temperatuur stijgt dinsdag naar 11-14 graden en woensdag kan het in het zuiden 16 graden worden. Vanaf donderdag wordt het minder zacht.

Onder aanvoering van een krachtige westelijke stroming is het van dinsdag tot en met donderdag sterk wisselvallig met regelmatig regen en ook veel wind. Helemaal somber is het niet, want de zon schijnt ook geregeld. Tot storm komt het niet, maar het waait wel weer flink. De zuidwestenwind is vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard en soms even stormachtig, windkracht 8. Het komt daarbij in het (noord)westen en bij de Wadden tot zware windstoten van 75 tot soms 90 km/uur.

Lees ook het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Koud is het deze dagen niet, want de stevige wind voert zachte lucht naar onze streken. De temperatuur stijgt dinsdag naar 11 tot 14 graden en woensdag wordt het van noordwest naar zuidoost 12 tot 16 graden. Uit de wind en met de zon erbij voelt het dan lenteachtig aan. Donderdag is het met 10-13 graden alweer minder zacht.

Lees verder onder de foto.

weerfoto09031
weerfoto09031

Foto: Jolanda Bakker

Vanaf het eind van de week wordt het rustiger

Vanaf vrijdag wordt het rustiger en is de onstuimige week weer voorbij. De zon gaat geregeld schijnen, maar er blijft wel kans op enkele buien. De temperatuur is wat lager, maar vrij normaal voor de tijd van het jaar. Het wordt in de middag 8 tot 11 graden. In de nacht kan het afkoelen naar 1 tot 4 graden en lokaal kan het dan een graadje vriezen.

De week begint maandag met geregeld zonneschijn. Het komt ook tot enkele buien en daarbij is ook hagel mogelijk. In de loop van de dag neemt de buiigheid af en aan het eind van de middag neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe. Vooral landinwaarts is de supermaan goed te zien. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Foto: Erica van Leeuwen

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven