Dit is het weer op de Duitse kerstmarkten komend weekend

08 december 2022, 16:00

Foto: AdobeStock / LianeM

Tijdens de donkere decemberdagen voor kerst kan een bezoek aan de sfeervolle Duitse kerstmarkten niet ontbreken. Ben jij van plan om dit weekend een van de sfeervolle Duitse kerstmarkten te bezoeken? Neem dan je winterkleren mee, in Duitsland staat dit weekend namelijk koud weer op het programma. Lees hier meer details.

De tweede week van december is aangebroken en de kerstdagen staan binnenkort weer op de planning. Tijdens deze korte decemberdagen bieden de kerstmarkten van Duitsland een knusse sfeer.

Rustig winterweer

De Duitse steden nabij de Nederlandse grens kunnen de komende dagen vrijwel droog decemberweer verwachten. Wel is het koud met maxima van 1 tot 3 graden boven het vriespunt in steden zoals Aken, Keulen en Essen. In de nachten vriest het licht en ook in de ochtenden vriest het. Je muts, sjaal en handschoenen komen bij bezoek van deze steden daarom goed van pas.

Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden met af en toe zon en het waait nauwelijks. De hele zaterdag blijft het droog in Noordrijn-Westfalen, maar tijdens de zondagmiddag kan in de Duitse deelstaat wat lichte sneeuw vallen. De kerstverlichting in combinatie met wat lichte sneeuw maakt de kerstsfeer compleet.

Lees ook: wat is het beste weer om een kerstmarkt te bezoeken

Na het weekend sneeuw in Berlijn

Als je van plan bent om de kerstmarkten in Berlijn te bezoeken dan krijg je te maken met vergelijkbare weersomstandigheden als in Noordrijn-Westfalen. Blijf je ook na het weekend in Berlijn? Dan word je maandag zeer waarschijnlijk wakker met sneeuw. In de nacht naar maandag begint het met sneeuwen en ook maandag overdag sneeuwt het nog enige tijd.

Met het weerbericht van Duitsland blijf je dagelijks op de hoogte van het weer van ons buurland.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black