Weeronline
Weeronline

  Weekverwachting: bijna dagelijks regen en/of veel wind

  Aangemaakt: 08 dec 2019, 19:17 uur

  Het weerbeeld laat deze week bijna elke dag wel regen en/of veel wind zien. Maandag zijn er flinke buien en deze kunnen gepaard gaan met hagel en onweer. Het is onstuimig met veel wind uit het noordwesten. Dinsdag is een positieve uitschieter. De zon schijnt geregeld en het blijft overdag droog. Vanaf woensdag hebben we elke dag de paraplu of regenjas weer nodig. De temperatuur is met 6-9 graden aan de hoge kant voor de tijd van het jaar.

  De week start met felle buien. Daarbij is kans op hagel en in de kustgebieden ook op onweer. Als dat allemaal nog niet genoeg is neemt de noordwestenwind ook nog flink in kracht toe. Deze wordt vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig in de kustgebieden, windkracht 5 tot 8. De temperatuur stijgt naar maximaal 9 graden. In de kustgebieden kan het lokaal 10 graden worden, maar door de stevige wind voelt het kouder aan met een gevoelstemperatuur van een graad of 4.

  Wil je verder vooruitkijken? Lees dan de decemberverwachting. Ook het dagelijkse weerbericht vertelt je alles.

  Dinsdag beste dag van de week

  Dinsdag wijkt in positieve zin af van de andere weekdagen. Het blijft overdag droog en vooral in de ochtend schijnt de zon. Zorg dat je dinsdagochtend in het verkeer de zonnebril in de buurt hebt, want de zon staat laag in deze tijd van het jaar. Lang duurt het zonnige weer overigens niet, want in de middag neemt de bewolking weer toe en dinsdagavond gaat het alweer regenen. De temperatuur stijgt naar 6-9 graden.

  Foto: B. Saanen

  Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe en worden de regenmeters weer dagelijks gevuld. Ook blijft het stevig waaien uit richtingen tussen zuid en west. De stormparaplu en een poncho zijn dan ook geen overbodige luxe deze week. De temperatuur stijgt naar 6-9 graden. In het weekend kan het in het westen lokaal weer 10 graden worden. Het mag duidelijk zijn dat deze waarden te hoog zijn voor december.

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

  Hoofdfoto: A. Donker

  Door: Rico Schröder