Weeronline
Weeronline

  Tegenwindfietsers tot stilstand geblazen

  Aangemaakt: 08 dec 2018, 12:23 uur

  De driehonderd deelnemers aan het NK Tegenwindfietsen op de Oosterscheldekering beleven zaterdag met zware windstoten een van de zwaarste edities ooit. Organisator Robrecht Stoekenbroek meldt dat de tegenwindfietsers met hun standaardherenrijwiel met terugtraprem “af en toe bijna tot stilstand worden geblazen”.

  De deelnemers leggen op de Oosterscheldekering een traject van 8,5 kilometer af. De vijfde editie is volgens de initiatiefnemer wel een van de “eerlijkste ooit”. “Iedereen heeft in gelijke mate te maken met enorme windstoten.”

  Aan de kust en rond het IJsselmeer is de hele dag kans op zware windstoten. Vanavond trekken buien over het land en daarbij kunnen in het binnenland zware windstoten van 70-80 km/uur voorkomen. In het westen en noordwesten van het land kan de wind pieken naar 85-95 km/uur. Voor de windstoten is een waarschuwing van kracht.

  Voorzorg

  KLM heeft uit voorzorg 120 Europese vluchten van en naar Schiphol geschrapt. Luchthaven Schiphol waarschuwt reizigers om rekening te houden met mogelijke vertragingen door de sterke wind.

  In het openluchttheater Groene Kathedraal in Almere zijn door de weersomstandigheden de twee voorstellingen van dit weekeinde afgelast. Daarin wordt aandacht besteed aan de ontstaansgeschiedenis van Flevoland.

  Foto: ANP

  Door: ANP/Weeronline