Weeronline
Weeronline
  Nederland - Rusland

  Poncho nodig bij EK-wedstrijd mannen, bij vrouwen mogelijk droog

  Aangemaakt: 08 okt 2019, 10:25 uur

  Zowel de Nederlandse voetbalmannen als -vrouwen spelen deze week een EK-kwalificatiewedstrijd. Waar de vrouwen het dinsdagavond (Nederland – Rusland) redelijk droog lijken te houden, moeten de mannen donderdag (Nederland – Noord-Ierland) rekening houden met plensbuien. Beide wedstrijden worden in Nederland gespeeld.

  Als eerste staat de wedstrijd van de vrouwen op het programma. Zij spelen dinsdagavond om 20.00 uur in Eindhoven tegen de Russinnen, dat achter Nederland tweede staat in de poule. Aan het eind van de middag en aan het begin van de avond trekt een regengebied over de oostelijke helft van België en Limburg – mogelijk krijgt ook Eindhoven hier bij aanvang van de wedstrijd wat van mee. Later op de avond krijgen het westen en noorden van Nederland met buien te maken en is het in Eindhoven waarschijnlijk droog. Tijdens de wedstrijd is het ongeveer 13 graden in het Philips Stadion.

  Daniëlle van de Donk (foto) zal vermoedelijk vanavond haar honderdste interland spelen.

  Nederland – Noord-Ierland

  Donderdag is het de beurt aan de Nederlandse mannen, die om 20.45 uur in Rotterdam aantreden tegen Noord-Ierland. De Noord-Ieren staan met één wedstrijd meer gespeeld drie punten voor op Oranje. Bij winst zet Nederland een grote stap richting het EK.

  Die overwinning moet tot stand komen bij regenachtige omstandigheden. Tijdens de wedstrijd kan het af en toe flink plenzen, en met een graad of 13 en met een vrij krachtige wind kan het in De Kuip fris aanvoelen. Zondag spelen de mannen nog een wedstrijd, in en tegen Wit-Rusland.

  Lees het uitgebreide weerbericht Nederland voor de komende dagen.

  We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

  Foto: ANP

  Door: Johnny Willemsen