Weeronline
Weeronline
  nazomer Alpen

  Nazomerweer op komst in deel van de Alpen

  Aangemaakt: 08 okt 2019, 11:37 uur

  Hoog in de Alpen ligt een sneeuwdek van enkele centimeters, lager in het berggebied is het komend weekeinde volop nazomer. Bekende wintersportoorden als Sölden, Saalbach, Lech en Ischgl kunnen maximumtemperaturen van 17 tot 20 graden verwachten. In Innsbruck loopt het kwik zelfs op naar 22 graden.

  Afgelopen weekend viel neerslag in de Alpen. Boven de 2000 meter is de sneeuw blijven liggen en is een sneeuwdek van een aantal centimeters ontstaan. In Oostenrijk viel het meest op de Rettenbachferner, een gletsjer in Tirol, met 37 centimeter in de afgelopen twee dagen. In Zwitserland is boven de 2000 meter afgelopen weekeinde 10 tot 20 centimeter verse sneeuw gevallen. Lokaal liepen de sneeuwsommen op naar 20 tot 40 centimeter.

  Dinsdag blijft het droog in de Alpen, in de loop van de nacht naar woensdag en woensdag overdag kan nieuwe neerslag vallen. Over het algemeen gaat het om regen, enkel heel hoog in de bergen valt sneeuw. In de noordelijke Alpenregio’s van Oostenrijk daalt de vorstgrens in de loop van woensdag tijdelijk naar circa 1800 meter. Veel skidorpen liggen lager, dus daar wordt het alsnog niet wit.

  Vanaf vrijdag nazomer in de Alpen

  Met temperaturen richting de 20 graden wordt het aan het eind van de week volop nazomer in de Alpen. Het blijft dan droog en de zon schijnt regelmatig.

  In grote delen van de VS staat flinke sneeuwval op het programma.

  We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

  Foto: EPA

  Door: ANP/Weeronline