Weekverwachting: zachte januariweek met regelmatig regen

08 januari 2023, 19:15

Weekverwachting
Al een beetje lente in januari tussen het herfstblad. Foto: Ria Luttikhold

Op winterweer hoeven we voorlopig niet te rekenen, want de hele komende week is het zachter dan gebruikelijk. Wanneer het regent en wanneer de zon schijnt lees je in deze weekverwachting.

Januari is tot dusver uitzonderlijk zacht met een bijzonder warmterecord op nieuwjaarsdag en maxima tussen 9 en 13 graden de afgelopen week.

Maandag koudste dag van komende week

De eerste werkdag van deze week wordt de ‘koudste’ dag van de week met maximaal 8 graden. Dit is nog altijd relatief zacht voor de tijd van het jaar, want maxima rond 6 graden zijn gebruikelijk in de eerste helft van januari. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken, zon en buien. Bij een enkele bui is een klap onweer of hagel mogelijk. De westenwind is veelal matig en aan zee (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Maxima op dinsdag pas ’s avonds

Dinsdag is het midden op de dag slechts een graad of 7. De dag start droog en mogelijk schijnt er in het oosten en noordoosten nog even een waterig zonnetje. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en volgt in de loop van de dag regen. Er waait een stevige wind uit het zuiden tot zuidwesten en deze wind voert zachtere lucht aan. Dinsdagavond loopt het kwik op naar 10 of 11 graden.

Regelmatig zon op woensdag, daarna nat en herfstachtig weer

Op woensdag komen enkele buien voor, maar zien we ook regelmatig de zon. Het wordt 9 graden op de Waddeneilanden tot 11 graden in Limburg en Brabant.

Lees ook: dit weer is normaal in januari.

Vanaf woensdagavond is het weer een komen en gaan van regengebieden. Met wat geluk valt de meeste regen in de nachtelijke uren en is het overdag vaker droog. Als het tegenzit verlopen grote delen van donderdag, vrijdag en het volgende weekend regenachtig.

Met maxima tussen 8 en 11 graden blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Ook in de nachten is van vorst geen sprake. Meestal wordt het niet kouder dan een graad of 6.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven