Zeer heet tijdens GP van Miami

07 mei 2022, 10:35

Sport
Circuit Miami (Photo by Mark Thompson/Getty Images) Redboolcontentpool.com

Dit weekend gaat de Formule 1 verder in Amerika. Op het circuit van Miami hebben de coureurs en de vele toeschouwers te maken met tropische hitte. De zon schijnt fel, maar soms gaat ze ook schuil achter stapelwolken. De kans op een bui tijdens de race is echter kleiner geworden.

In het tropische zuiden van Florida zijn hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid geen verrassing. Het formule 1 weekend in Miami verloopt dan ook onder tropische omstandigheden. De zon schijnt zowel vandaag tijdens de vrije training en de kwalificatie als morgen tijdens de race flink en het blijft zo goed als droog.

Wel is met name zondagochtend een enkele bui mogelijk, maar naar aller waarschijnlijkheid is het tijdens de race, die om 15:30 uur plaatselijke tijd begint, droog. Het tijdsverschil met het oosten van Amerika is zes uur en wij kunnen de race aanschouwen om 21:30 uur.

De verwachting voor Miami
De verwachting voor Miami

Zeer hoge temperaturen en zonkracht

De temperatuur loopt op deze zaterdag in Miami op naar 33 graden, morgen is het tijdens de race een graad of 32. Op het circuit zelf zal het enkele graden warmer zijn, zeker als de zon brandt op het asfalt. De asfalttemperatuur zal dan ook zeer hoog zijn. De vele toeschouwers moeten rekening houden met de zeer hoge zonkracht. Deze bedraagt 10 tot 11 en dat betekent dat de onbeschermde huid al in 10 minuten kan verbranden.

De invloed van het weer op de Formule 1.

Kans op buien blijft aanwezig

De zeer hoge temperaturen en de hoge luchtvochtigheid in het zuiden van Florida kunnen in de middag uitmonden in een lokale regen- of onweersbui. De verwachting is klein dat een dergelijke bui precies boven het circuit ontstaat. Toch is een volledige droogweergarantie voor deze gebieden niet af te geven. De teams zullen dan ook de regenradar in de gaten moeten houden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven