Weersverwachting Europese voetbalduels

07 maart 2023, 15:38

AZ speelt vanavond al hun eerste wedstrijd. Foto: ANP / Ed van de Pol

AZ heeft niets te klagen over de weersomstandigheden in Rome. De Alkmaarse voetballers spelen dinsdagavond de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Conference League tegen Lazio Roma. Feyenoord moet donderdag rekening houden met kou tijdens het duel met Sjachtar Donetsk.

Volgens Weeronline blijft het dinsdag overdag droog, en dat is goed nieuws voor de meegereisde fans. Met 15 graden en een mix van wolken en zon is het best aardig weer voor een terrasje.

Als de wedstrijd om 18.45 uur begint in het Stadio Olimpico trekken er enkele buien over de regio Rome. Er kan dus af en toe een wat lichte regen vallen, maar er bestaat ook een kans dat de wedstrijd geheel droog verloopt. Gedurende het duel is het in de Italiaanse hoofdstad een graad of 13. Wind staat er nauwelijks.

Feyenoord wacht koud Europees duel met Sjachtar in Polen

Feyenoord moet donderdag rekening houden met kou tijdens het duel met Sjachtar Donetsk. De eerste wedstrijd uit de achtste finales van de Europa League tegen de ploeg uit Oekraïne wordt gespeeld in Warschau vanwege de oorlog in Oekraïne.

Overdag is er kans op wat lichte sneeuw bij temperaturen net boven het vriespunt, laat Weeronline weten. De aftrap van de wedstrijd is om 21.00 uur. Het is dan droog, maar met temperaturen rond of net onder het vriespunt is het wel koud.

Feyenoord moet het in Warschau zonder fans stellen. De Rotterdamse club moet van de Europese voetbalbond UEFA een uitwedstrijd zonder publiek spelen vanwege ongeregeldheden tijdens eerdere Europese duels.

Sjachtar heeft zo zijn eigen problemen. Afgelopen weekend won de ploeg van coach Igor Jovicevic in de competitie nog met 7-0 van Metalist 1925 Charkov. Na dat duel klaagde de Kroatische coach dat hij nog maar twee fitte verdedigers heeft.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black