Weeronline
Weeronline

  Regen moet New Delhi adem verschaffen

  Aangemaakt: 07 feb 2019, 16:20 uur

  De Indiase hoofdstad New Delhi is een van de meest vervuilde steden ter wereld. Vooral in de winter vormt smog steevast een enorm probleem. Zo ook dit jaar. Maar regen biedt de inwoners van de stad even ademruimte.

  In het centrum van de hoofdstad is al ongeveer 6 millimeter regen gevallen. In het uiterste oosten van de agglomeratie – dat een inwonersaantal van ruim 26 miljoen mensen kent – viel zelfs 20 millimeter. Dat is evenveel als de hoeveelheid die normaal in heel februari in New Delhi valt. De komende uren valt er nog meer regen.

  De hoeveelheid smog in New Delhi ligt vele malen hoger dan wereldwijd gehanteerde normen toestaan. De Indiase overheid neemt allerlei maatregelen, maar tot dusverre lost het niets op. Dat boeren rond deze tijd veel afval verbranden en mensen vanwege het koude weer vuur stoken, maakt de problemen alleen maar groter.

  Helaas kunnen de inwoners van de megastad ook nu maar even genieten van de relatief onvervuilde lucht. Komende dagen wordt het bij maxima van rond de 19 graden droog en zonnig in New Delhi. Omdat er weinig wind staat, is er weer een grotere kans op smog.

  Foto: AFP

  Door: ANP/Weeronline