Openbare leven New Delhi deels open na slechte luchtkwaliteit

07 november 2022, 15:30

Luchtvervuiling komt vaker voor in New Delhi. Foto: EPA/Rajat Gupta

In de Indiase hoofdstad New Delhi gaan deze week de scholen weer open nadat deze eerder vanwege de slechte luchtkwaliteit in de stad nog werden gesloten. Dat melden de autoriteiten maandag nadat de luchtkwaliteit 'verbeterde' van ernstig naar zeer slecht. De verwachting is wel dat de luchtkwaliteit later deze week weer kan verslechteren.

De afgelopen weken werden inwoners van New Delhi iedere ochtend waker in dikke nevel en onder een grijs gekleurde lucht, schrijft persbureau Reuters. De smog wordt veroorzaakt door koude, zware lucht die bouwstof, uitlaatgassen en rook door verbranding van gewassen onderdrukt. Volgens experts kan langdurige blootstelling aan de smog zorgen voor ademhalingsproblemen.

Vanaf maandag is het advies op thuiswerken weer aangepast en functioneren gebouwen weer op volle kracht. Basisscholen gaan op woensdag weer open. Milieu-minister Gopal Rai zegt dat het de komende dagen nog wel verboden is om private gebouwen te slopen en op te bouwen. Wel mogen er openbare werkzaamheden worden verricht aan bijvoorbeeld snelwegen.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black