Code geel wegens zware regen in zuiden van Engeland

07 november 2022, 10:25

Engelsen trotseren het slechte weer onder een paraplu. Beeld: ANP / EPA / GEOFF CADDICK

Het Britse weerbureau MetOffice heeft voor het zuiden van Engeland code geel uitgegeven wegens zware regen. Zondag werd de regio ook al getroffen door veel neerslag.

De verwachting is dat de zware langdurige regenval lokaal voor 15 tot 25 millimeter kan zorgen. Dit kan voor overstromingen van huizen en winkels zorgen, aldus de MetOffice. Mensen die in de auto stappen moeten rekening houden met opspattend water op de weg en mogelijk ook enkele overstroomde wegen. Degenen die met het openbaar vervoer reizen, zijn als gevolg van het weer ook langer onderweg.

Lees ook: dit is de invloed van het weer op het verkeer

Komende dagen minder regen

Het regengebied hangt boven Brighton, Kent, Surrey en Sussex In de loop van de ochtend moet de code geel weer opgeheven zijn. Zondag was het ook erg nat en werd ook de Engelse hoofdstad Londen getroffen door het noodweer. Straten stonden blank en door het weer verliep de optocht van oldtimers over onder meer de Westminster Bridge kletsnat.

Wanneer wordt code geel in Nederland precies uitgegeven?

Komende dagen wordt het geleidelijk droger in het zuiden van Engeland. De temperatuur komt 's middags dan uit tussen 15 en 17 graden. Wel blijft er af en toe een stevige zuidwestenwind voelbaar en is het gevoelsmatig al snel wat frisser.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black